donderdag 31 januari 2013

F.C. De Kampioenen

Het zag er vandaag echt een rooskleurige dag uit; we gingen eindelijk eens kunnen schrijven over iets dat ons blij maakte in plaats van over iets dat ons ergerde. Toen we lazen dat er een aapje geboren was in de zoo van Antwerpen, kon het eigenlijk niet meer mis gaan. Helaas, we vernamen plots dat de F.C. De Kampioenenfilm er toch zit aan te komen.


Rotsvast ervan overtuigd dat alle 'kampioenen' nu ondertussen toch al aan het vergaan waren op het containerpark, stemt dit nieuws ons uiterst triest. Ze hebben nu al meer dan twintig jaar ons scherm geteisterd, en afgaande op het tempo waarmee de VRT de herhalingen uitzendt, zal dat ook de komende twintig jaar nog het geval zijn. Dan is een film het laatste wat wij er nog bij willen.

Het nieuws werd bekend gemaakt door Johny Voners - Xavier himself - op TVL, dat is TV Limburg, een tv-zender die iets meer kijkers haalt dan Op12. Het zou gaan om een 'humoristische avonturenfilm' en dat stemt ons er niet geruster op, want dat doet vermoeden dat het hier gaat om een gewone aflevering die nog langer uitgesponnen wordt dan gewoonlijk, en dat was nu al niet om aan te zien. In dat verband zegt het volgende, waargebeurde, voorbeeld meer dan genoeg:
Pascalleke: Zegt dat het niet waar is!
Markske: ... dat het niet waar is?
Pascalleke: Ah, oef.
Markske: Maar het is wel waar!
Pascalleke: Jamaar, Mark, waarom zegt gij dan dat het niet waar is?
Markske: Ik moest zeggen van u dat het niet waar is!
Pascalleke: Waa, zeg hé.
Nee dat laatste klopt niet, we vermoeden dat het nog een set-up was voor een hilarische vervolggrap van Markske, maar wij zaten al lang naar het testbeeld van Op12 te kijken ondertussen.

De Kampioenen trekken in de film naar Zuid-Frankrijk, waar ze spelen tegen een bevriende voetbalploeg; zo meldt de online-afdeling van De Standaard ons. 'Maar wat een fijne vakantie moest worden, loopt helemaal anders af dan de Kampioenen verwacht hadden,' voegt het persbericht daar nog aan toe. We zijn redelijk zeker dat wij al wel weten hoe het afloopt.

Een poging: Carmen luistert iets fout af, die vertelt dat dan aan Bieke, die het dan gaat vertellen aan Pol, waardoor Doortje denkt dat Pol haar bedriegt met Bieke, die vertelt dat dan aan Markske, samen gaan ze dan Pol en Bieke bespioneren, maar omdat Markske nog dommer is dan de gemiddelde Republikein loopt dat helemaal fout, enfin, fratsen alom dus. Ondertussen saboteert Boma dan nog de relatie tussen Maurice en Pascalleke, verwacht minstens twee slagen vlak in het gezicht en vooruit, de bevriende voetbalploeg uit Frankrijk zal nog wel ziek worden van de Bomaworst ook natuurlijk.

We kunnen ondertussen Fernand niet vergeten uiteraard, die zal samenwerken met de lokale Franse debiel, we gokken genaamd François. Het duo zal dan samenwerken om, met de medewerking van Markske, de Kampioenen uit elkaar te drijven. Nu zal François op het einde Fernand oplichten, waardoor die laatste een geheel onverwacht 'man,man,man' zal uitbrengen. De voltallige cast zal dan 'Miserie, miserie' roepen, met eenzelfde genoegen als Assad naar zichzelf kijkt op televisie, waarna de credits over het scherm zullen rollen en u anderhalf uur - in het beste geval - van u leven nooit meer zal terugzien. Oh, Xavier loopt doorheen de film wat willekeurig door het beeld, ze wisten niet goed wat ermee aan te vangen.

De film zou rond Kerstmis in de zalen te zien moeten zijn. We raden u aan dan al plannen te hebben. Wees niet bang, naar de muur kijken zijn óok plannen.

Geen enkel bericht missen? Volg ons op Facebook.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten