zondag 27 januari 2013

Weekoverzicht: 13 tot 26 januari

Zoals aangekondigd, na zeven berichten opnieuw een weekoverzicht, en zoals voordien ook wederom in telegramstijl. We geven ondertussen grif ende grootmoedig toe dat de naam weekoverzicht nogal ongelukkig gekozen is. Daarom doen we een beroep op U! Hebt u een betere naam voor deze rubriek, post ze dan gerust op onze Facebook-pagina en wie weet ontvangt u wel onze eeuwige, in geen enkele vorm materiële, dank!


De VRT
- Tot onze grote spijt is de polemiek rond het WK veldrijden op één wat gaan liggen. 
- Dat is jammer, want elke storm waarin de openbare omroep terechtkomt is wat ons betreft mooi meegenomen.
- Onze enige hoop bestaat er voorlopig in dat al het smeltwater van de sneeuw zorgt voor wat wateroverlast hier en daar en dat we bijgevolg weer kunnen aanstippen dat de paniekerige VRT zich vooral daar druk over maakt.
- Of dat ze weer een bijzonder objectief (denk tussen de Syrische en de Noord-Koreaanse staatstelevisie) interview doen in Terzake (of De Zevende Dag; in tegenstelling tot de VRT sluiten wij nooit iets uit bij voorbaat).

Auwch-award
- Gelukkig was daar nog het debat in de Kruitfabriek over de Auwch award van Tom Heremans.
- Wij zijn van mening dat over de discussie over wie het zwaarst in de fout is gegaan, voldoende gezegd is geweest, dus daarom houden we het bij enkele vaststellingen.
- Tom Heremans lijkt in de studio zowat even opgetogen als een kind dat een lolly krijgt, en de voorzitster van de Vrouwenraad, wij zijn haar naam kwijt, zit er daarentegen met het enthousiasme en de uitstraling van een verlepte acacia.
- Waardoor één van haar punten - "Wij kunnen wél met onszelf lachen" - niet echt overtuigend op ons overkwam.
- Maar wie zijn wij?
- Desalniettemin willen we toch graag nog even de genomineerden van de bewuste award opsommen, zodat u onafhankelijk uw oordeel kan vellen over de prioriteiten van de Vrouwenraad. Als u even de feiten wilt nalezen over de column van Tom Heremans kan dat hier.
- De pastoor Piero Corsi: "Arrogante vrouwen lokken geweld uit."
- Gert Verhulst: "Alle vrouwen aan de haard."
- De Laatste Show: minder dan 1 op de 5 gasten waren vrouwen.
- Reclamespot van de federale verzekering: Op de GSM staan alleen namen van mannen en geen enkele vrouw.
- Op de International Comedy Night in Geel was er maar één vrouw geprogrammeerd.
- In de campagne van het Vlaams centrum voor Verkeerskunde, richt het spotje zich alleen maar op mannen die met een moto rijden. Vrouwen worden schromelijk over het hoofd gezien.
- Baron Paul Buyse: "Als bedrijven verplicht worden een quota voor vrouwen in de raad van bestuur in te voeren, zal de kwaliteit erop achteruit gaan.'
- Op het VOKA congres zijn er alleen maar mannen op het spreekgestoelte.
- Het AXE excite showergel spotje, dat 'unlimited female attention' belooft.
- Wij garanderen u dat er geen enkel van deze nominaties door ons verzonnen zijn om de spot met de Vrouwenraad te drijven en hun soms ietwat opmerkelijke prioriteiten.

NMBS
- De Fyra is dus afgeschaft, iets waar velen al een hele tijd achter vroegen.
- Maar nu schreeuwt iedereen moord en brand voor het alternatief: Twee keer overstappen? Even lang onderweg als de Beneluxtrein waar we achter vroegen? Schandalig.
- Voor zover wij weten is er nog nooit iemand doodgegaan van overstappen, behalve die ene man, maar die was niet op de hoogte gebracht van het feit dat je moest wachten tot beide treinen stilstaan.
- Enfin, Bart Crols heeft nu een periode van relatieve rust, in tegenstelling tot zijn CEO, Mark Descheemaeker die het mocht komen uitleggen in achtereenvolgens: De Zevende Dag (zondag op één), Terzake (maandag op Canvas), De Kruitfabriek (dinsdag op Vier) en Volt (woensdag op één).
- De VRT levert trouwens hélémaal geen dubbel werk.
- We zouden bijna geloven dat ze hier en daar maar wat zendtijd proberen op te vullen omdat ze een zender te veel hebben.
- Maar dat is, zo heeft de woordvoerder van de VRT en zelfs Ingrid Lieten (u weet wel, zij die niet goed het verschil weet tussen de knop 'beantwoorden' en 'allen beantwoorden' boven een e-mail), ons verzekerd. En bijgevolg is het waar.
- Net zoals het feit dat de twee journalisten die een boek schreven over Johan Vande Lanotte echt niet op non-actief waren gezet als straf, maar wel om ze te beschermen.
- U knikt ongetwijfeld met evenveel scepticisme als ons op dit moment.

Jacky Lafon
- Omdat we het toch als onze plicht zagen, hebben we tegen beter weten in het filmpje op hln.be bekeken waarin Jacky Lafon gangnam-style danst.
- Dit fenomeen vond trouwens plaats op de uitreiking van de Story Awards, en dat zou al een heleboel alarmbellen moeten doen rinkelen hebben.
- Die awards werden overigens uitgereikt door Showbizz Bart, de verpersoonlijking van alles wat er kan fout gaan met de Showbizz in één lichaam. Maar daar twijfelde u niet meer aan sinds u hem geschminkt als Shrek zag op TV.
- Indien deze beelden voor u nieuw zijn, verontschuldigen wij ons uitvoerig voor de kiem van een trauma dat we nu gelegd hebben.
- Soit, na het bekijken van het filmpje hebben we een uur naar ons scherm gestaard, zonder met onze ogen te knipperen, en vervolgens naar een donker hoekje gekropen, een dekentje rond ons geslagen, een uur of drie heen en weer zitten wiebelen terwijl we zachtjes prevelden dat 'het goed ging komen'.


Geen enkel bericht missen? Volg ons op Facebook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten