maandag 18 februari 2013

Maandag 18 februari 2013

Hoewel de maandagkrant vroeger altijd wat vulling was, is het vandaag weer prijs: we konden geen blad van de krant omslaan of het was weer van 'ah tiens'. Een overzicht.

Vandaag reed voor de eerste keer de Beneluxtrein, de vervanger van de Fyra die de Beneluxtrein verving. Volgens Railtime reed de trein zelfs de hele weg stipt! Nu is Railtime op zich niet zo'n betrouwbare bron, want volgens Railtime heeft onze trein van gisteren er namelijk -2 minuten over gedaan om het traject tussen Antwerpen-Berchem en Mortsel af te leggen. Er zijn dus twee mogelijkheden; ofwel is er een foutje in Railtime geslopen ofwel hebben wij door de tijd gereisd. We hopen het tweede, maar vrezen het eerste.

Alsof de duivel ermee speelt, of alsof de NMBS ermee speelt, ietwat waarschijnlijker, hadden alle Thalystreinen een vertraging van maar liefst twee uur. Nu weten wij niet hoe het gegaan is, maar het zou ons niet verbazen moesten alle Thalystreinen aan de kant gezet zijn zodat de Beneluxtrein in volle vaart naar zijn bestemming kon rijden. Ook niet te vroeg victorie kraaien natuurlijk, twee op twee treinen die stipt rijden is nu niet zo significant, maar wel al veel positiever dan de Fyra.

Pascal Smet, nog altijd in Canada vertoevend, raadt grotere klassen aan, zo bloklettert De Standaard op zijn voorpagina. Nu kunnen wij ons vergissen (een formulering die wij altijd uit valse bescheidenheid gebruiken, maar nooit waar is), maar wij hebben de laatste tijd toch vooral gehoord dat de klassen kleiner zouden moeten worden. 'Canada bewijst dat grotere klassen niet per se een daling van de kwaliteit bewerkstelligt.' We kijken vol verwachting uit naar volgende uitspraak van Smet: "Canada bewijst dat les geven in het Engels in het kleuteronderwijs niet per se voor grote problemen moet zorgen.".

Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië willen grote bedrijven meer belastingen laten betalen. Nobel initiatief, maar wij zouden aan die grote bedrijven toch nog graag het ACW en Que Pasa bvba toegevoegd zien. Helaas pindakaas want volgens Elio Di Rupo, nu niet bepaald een kapitalist, blijft de notionele interestaftrek tot nader order behouden. Een gemiste kans, ons inziens. Ook Karel De Gucht vindt de notionele interestaftrek slechts 'een detail'. Een detail waarvoor hij wel een rechtzaak heeft aangespannen omdat de BBI hem ervan verdacht die ten onrechte te gebruiken, maar dat potje zullen we een andere keer wel eens openen.

Uiteraard moeten we het nog eens over justitie hebben. Marc Dutroux krijgt geen enkelband, zo heeft de raadkamer na twee weken rijp beraad besloten. You don't say. Geen idee wat die twee weken rijp beraad inhouden, maar we zijn toch verbaasd dat er twee weken nodig zijn. 'T zal wel aan ons liggen. Eveneens gaat morgen het assisenproces tegen Kim de Gelder van start, vier jaar na de feiten. Zoals u weet is ondertussen Anders Breivik al lang veroordeeld, voor ergere feiten, twee jaar na die van Kim De Gelder. Dat was wel in Noorwegen, een land ietwat efficiënter dan België, zo beweren kwatongen. Turtelboom, minister van Justitie en voltijds asielverleenster voor vogels, beweert dat justitie dan weer best efficiënt werkt.

Het gebeurt niet dikwijls, maar vandaag was de laatste bladzijde van De Standaard weer interessant. De krant, altijd geïnteresseerd in de mening van de hersenloze Facebook-activist vroeg namelijk hoe het ACW zijn geloofwaardigheid weer kan herstellen. Tot onze grote verbazing waren die voorstellen nog grosso modo intelligent ook. Zo bleek dat 'wel gewoon hun belastingen betalen' een populair antwoord was. Jammer genoeg moest Rik Torfs (tsjeef) het feestje weer verstoren. Hij beweerde dat: "Het ergste van de ACW-tragedie is dat ze cynici de kans geeft elke vorm van sociaal engagement als verborgen eigenbelang te beschouwen."

Nu is Rik Torfs ons inziens zowat de meest cynische politicus die CD&V rijk (nu ja, arm) is en bijgevolg beschouwt hij de elke vorm van sociaal engagement als eigenbelang! Aha! Your move, Henri.

Geen enkel bericht missen (nee, natuurlijk niet!)? Volg ons op Facebook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten