maandag 25 februari 2013

Sexy politiek!

Laat ons vandaag eens focussen op de politiek. We hoorden namelijk op de radio dat jongeren politiek niet sexy vinden, omdat het onderwerp nogal droog aangepakt wordt door al even droge journalisten (niets persoonlijk Ivan). Terecht, wij hebben voor minder al een blog opgestart. Dus, laat ons een poging doen om de politiek sexy te maken!

Dames en heren, wij presenteren u de meest sexy man in de politiek na Mark Eyskens: Herman De Croo. Vader van, uiteraard, de enige stiel die nog meer handelt met 'zoon van' is de monarchie en als dat een testcase zou zijn, zou het één met dramatische resultaten zijn. Hoe dan ook, Herman heeft gesproken in het VTM Nieuws en wel als volgt: "N-VA gebruikt maar één middel: woorden. Woorden om kritiek uit te brengen. Woorden om loze beloften naar voren te brengen."

Wij lagen op de grond van het lachen. Herman de Croo, op het randje dementerend zouden wij durven beweren, vindt het schandalig dat de N-VA WOORDEN gebruikt in de politiek. Mijn god, waar gaat de wereld naartoe? Woorden. Moesten we van kwade wil zijn, wat we niet zijn, zouden we durven vermoeden dat de Croo durft oproepen tot een gewelddadige revolutie; woorden zijn niets waard, doe het maar met daden! En euh, loze beloften. De Open VLD beschuldigt de N-VA van loze beloften. We herhalen, de Open VLD. Die van Guy Verhofstadt, Karel De Gucht, Patrick Dewael en Annemie 'we zullen Justitie is gauw hervormen se' Turtelboom. Een beetje serieus blijven hé jongens...

Helaas, we hadden de Croo senior verkeerd geïnterpreteerd, want hij verduidelijkte achteraf: "De N-VA moet daden stellen, zoals de meerderheid dat nu doet, daadkrachtig het programma uitvoeren." Inderdaad, een mooi uitgangspunt, ware het niet dat de N-VA nogal moeilijk daden kan stellen vanuit de oppositie. Nu gaat de kritische lezer wellicht opvoeren dat de N-VA daar zelf voor gekozen heeft om in de oppositie te zitten. Dat is waar. Maar dan zouden ze niets van hun programma kunnen uitvoeren hebben, want de PS zit ook in de regering, en zouden ze ook loze beloften hebben gemaakt. Enfin, dan probeert de N-VA nog eens wat daden te stellen, bijvoorbeeld het ACW hun gesjoemel blootleggen. Weer niet goed voor de Open VLD. 'Ga der maar mee naar de rechtbank, venteke!'. Een mens kan ook nooit goed doen. Vergeet trouwens niet dat er wel daden gesteld worden door N-VA op Vlaams niveau, hetzij hier en daar met een rekenfoutje en een verkeerd mailtje, en op Antwerps niveau. Enfin, buiten het schorsen van schandalig politiegedrag, dan. Of die daden die door N-VA gesteld zijn vooruitgang zijn, is een ander paar mouwen.

Genoeg binnenlandse politiek. Op naar Italië, waar Silvio - 'Merkel g'hebt een dik gat jom' - Berlusconi aan een onrustwekkende opmars bezig is. Zijn voornaamste campagnepunt is het terugschroeven van het beleid van Mario Monti. Voor de niet-geïnformeerde lezer: Monti is de man die er zowat eigenhandig in geslaagd is Italië terug op de rails te krijgen. Met wel wat schade tot gevolg, daar niet van, maar toch, terug op de rails en bijgevolg tuft Italië nu toch wel wat beter vooruit dan eender welke Fyra, die wel weer in Italië gemaakt is. Soit. Berlusconi zegt 'foert' en wilt vermoedelijk ook nog een wet erdoor krijgen dat het toelaat te huwen met minderjarigen, al is dat niet officieel bevestigd en zuigen wij dit bijgevolg volledig uit onze duim.

Desalniettemin is niet iedereen in Italië pro-Berlusconi. Zo hebben enkele actievoerders van Femen, ons nummer 1 alternatief voor de Vrouwenraad, topless geprotesteerd aan het stembureau in Milaan waar Bunga Bunga Berlusconi zijn stem moest uitbrengen. Een prijzenswaardig initiatief, al moeten we toch een kleine hiaat opmerken in het plan. Dat je zo protesteert tegen de paus, kunnen wij begrijpen, dat schokt de paus. Maar deze vorm van protest lijkt ons tegen Berlusconi toch niet zo verstandig... Berlusconi is de man bij uitstek die je een plezier doet met topless-protest, zeker nu Michel Daerden overleden is. Gelukkig of helaas, kiest u zelf maar, werden ze meteen gearresteerd door veiligheidsagenten.

Terug over naar België, Laurette Onkelinx (PS), vooral bekend van het overrijden van de voet van Goedele Devroy, die daar zeer professioneel op reageerde (GODVERDOMME MAN), vindt het niet nodig de begrotingsrichtlijnen van Europa te volgen. Op dat vlak zou Mevrouw Onkelinx een goede bondgenoot hebben in Silvio. Helaas heeft Laurette al iets te veel lentes meegemaakt om intiem te worden met het rolmodel voor elke bejaarde man.

Gwendolyn Rutten, goed bezig met een poging om meer reacties te leveren op dingen dan Bart De Wever, reageerde als volgt: "Als Onkelinx eens brult, moet de regering niet per se volgen." Let op onze woorden, het duurt niet lang meer of die verduivelde liberalen gaan weer met de stekker van de regering spelen. We hopen dan ook dat de legendarische woorden van onze zeer gewaardeerde leraar Fysica van in den tijd eindelijk bewaarheid worden: "Uwe kleine gaat één keer veel licht geven, maar dan zal't ook wel gedaan zijn." Een mens kan altijd hopen natuurlijk dat Rutten haar fikken is elektrocuteert aan die vermaledijde stekker. We mogen toch hopen dat de regering ondertussen maatregelen heeft genomen en één of ander soort kinderslot op de bewuste stekker geplaatst heeft.

Bruno Tobback (SP.A) daarentegen, heeft alle begrip voor Laurette Retteketet en deed dat met volgende woorden: "Ik wil haar bij deze verdedigen." Bruno lijkt een vriend voor het leven van Laurette, ze kan die jongen maar beter gebruiken. Hoog tijd om het woord te geven aan Wouter van Besien, die - we kunnen er niet aan doen - als hij debatteert altijd het label 'schattig' van ons opgeplakt krijgt en kijk, ook nu spreekt hij weer bijzonder verzoenende taal: "De regering moet het afgesproken pad aanhouden, maar mag daarbij niet de relance uit het oog verliezen. Daarbij begrijp ik niet dat dat Open VLD niet hoger scoort in de peilingen, hun programmapunten worden toch volop uitgevoerd."

Kijk, dat is nog eens sympathiek van Groen!, zeggen dat het vreemd is dat een partij lage cijfers krijgt in de peilingen. En dat van een oppositiepartij, enfin, eigenlijk bestuurt ze zowat mee in een constructie die niet echt een gedoogsteunconstructie is, maar er toch verdacht veel van weg heeft. De reacties van CD&V en Vlaams Belang zullen we niet weergeven want die zijn nietszeggend respectievelijk te verwachten zever. De N-VA nam niet deel aan het debat, overigens, wegens familiale redenen was Bart De Wever namelijk verhinderd. Een uur later zat hij wel in de studio van het VTM nieuws een monoloog op te voeren. Verbind u de lijntjes maar...

Geen enkel bericht missen? Volg ons op Facebook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten