zondag 14 april 2013

Goed nieuws!

Onze blogs werden de laatste drie maanden gekenmerkt door geklaag, cynisme en verzuurde opmerkingen. Vandaag wordt dat alles anders!

We willen namelijk de tv-zenders Vier, Canvas en in mindere mate 2BE bedanken. Bedanken omdat ze eindelijk door hebben wat het begrip 'kwaliteitsvolle' tv-serie inhoudt en 'binnen redelijke termijn uitzenden'. Zo zendt 2BE, tot onze grote verbazing al het tweede seizoen van Homeland uit, een tv-serie waarvan het tweede seizoen nog niet eens uit is op TV. Het was 'n jaar geleden wel anders!

Hetzelfde geldt voor Vier, zij zenden van degelijke series (we noemen hierbij een The Following en wel ja, waarom niet een Elementary) afleveringen uit drie maanden nadat ze in de VS verschenen, en van de meest populaire (we noemen een Castle en een The Mentalist) twee weken nadat ze in de VS verschenen. Drie jaar geleden hadden wij zulke praktijken niet eens durven vermoeden, en kijk waar we nu staan!

Tot slot ook een pluim voor Canvas, die, toegegeven redelijk laat in sommige gevallen, maar toch, uitéindelijk, zeer puike series uitzendt en dan nog op een schappelijk uur; of het nu gaat om Breaking Bad in primetime of een Secret State, Canvas draait er z'n hand niet voor om. Daarom, uit de grond van ons hart, Dank aan eerder genoemde tv-zenders. En dood aan één en VTM, maar dat had u al wel door.

Genoeg sympathiek gedaan, hoog tijd om Justin Bieber de grond in te boren. Na zijn recent bezoek aan het Anne Frankhuis in Amsterdam, dat overigens niet in de Anne Frankstraat gelegen is, zo hebben wij aan den lijve ondervonden, vond Canada's beroemdste exportproduct op elementaire beleefdheid of Robin uit How I Met Your Mother, het wel gepast om het volgende neer te kribbelen in het gastenboek: "Hopelijk ben je ook een belieber*!"

Moest Bieber ons kind zijn, en we danken Onze Lieven Heer, Buddha, Sjiva en Visjnoe van niet, hij zou een pets rond zijn oren krijgen, of beter, één van Louis Tobback. Dat is toch niet te geloven, dat denkt zeker omdat hij rijk is dat hij alles mag? Wel... Mja. Fair enough. Over Louis Tobback gesproken, deze week zijn we getuige geweest hoe Tobback alle concurrentie naar huis speelde in De Slimste Gemeente op Vier. Op zich geen aan te raden programma, maar zoals menig socialist weet, met Tobback wordt alles beter. Een gevaarlijke regel, want voor u het weet hebt u Bruno aan uw deur, en laten we volstaan door te zeggen dat u best meteen die deur weer sluit.

Waar waren we? Och ja, Louis Tobback, ondertussen 74 en 11 maanden, was namelijk erg goed in het al dan niet bewust met de voeten spelen van de presentator, Michiel Devlieger, die - zo leek het - Erik van Looy's bril even had geleend. Op de vraag hoe de Mussenstraat in het Leuvens heette, antwoordde de heer Tobback 'Vogelstrooike'. Devlieger, alle tips van Van Looy in de wind slagend, vroeg: "Wat betekent dat?".
Tobbacks repliek, als ware Devlieger een tsjeef: "VO-GEL-STRAAT!", gevolgd door een draaien met het ogen alsof hij Wouter van Besien uitlegde wat de notionele interestaftrek nu juist was.

Devlieger, enigszins verbouwereerd: "Nee,nee, van waar komt die naam?"
Tobback: "Euh..."
Devlieger: "Er is ons verteld dat het komt omdat het in de tijd, wel ja, de hoerenbuurt was."
Bij het horen van het woord 'hoeren' trok Tobback een gezicht alsof Open VLD weer de regering had laten vallen. Hij snoof diep, sloot zijn ogen en zei toen, zichtbaar geïrriteerd: "Er zijn altijd slechte mensen, zoals in Kluisbergen (andere tegenstander), maar niet in Lochristi (andere andere tegenstander), maar wat u zegt is wel juist; het Vogelstrooike was inderdaad de beurt waar militairen en studenten zich eens gingen ontspannen ja."

Best leuke televisie op Vier. U zou er ook eens naar moeten kijken. Wat u niet doet, getuige de kijkcijfers.

*Een belieber is de zelfverzonnen term van Bieber waarmee laatstgenoemde aanduidt dat je tot z'n select groepje van fans behoort. Andere, juistere bronnen beweren dan weer dat het een term is om aan te duiden dat je gelooft dat de evenaar door 't gat van Justin Bieber loopt. Wij zijn aanhangers van de laatste theorie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten