dinsdag 7 mei 2013

Texanen zijn gek

Offer een schaap en prijze onze Lieven Heer of waarin u ook gelooft (zolang het niet de Westboro kerk is, dan mag u pijnlijk sterven), want we kunnen weer afgeven op de VRT. Zoals u misschien wel hebt opgevangen is er dit weekend een goederentrein ontspoord in Wetteren, waardoor het hele centrum van Wetteren ontruimd moest worden, want giftige dampen enzo. Het Journaal, zaterdagavond, iets na zeven uur. Een reporter live in Wetteren: "We staan hier in de quarantainezone buiten waar niemand buiten mag komen. Alle mensen moeten verplicht hun huis verlaten en alles achterlaten."

Dat houd je toch niet voor mogelijk. Dat zegt met een air alsof hij Karel De Gucht is dat mensen binnen moeten blijven in de verboden zone, en dat staat zelf gezellig in de verboden zone. Dat staat zelfs in de weg voor een ambulance die wegrijdt! Dat zegt dat mensen al hun hebben en houden moeten verlaten, maar staat dat wel gezellig naast die mensen hun huis te doen. Dat lacht die mensen gewoon vierkant uit - jullie moeten weg, maar ik lekker ni-ie-iet. De VRT vervult zijn opvoedkundige taak weer op z'n best, ons dunkt.

Dat politici kleine kinderen zijn, zou u als trouwe lezer van deze blog toch moeten weten. Dat de Open VLD daarin de kroon spant, zal u wellicht ook niet ontgaan zijn. Vandaag is er nieuw bewijs gekomen dat deze theorie bevestigt. Zo zou Howard Gutman, de Amerikaanse ambassadeur in België naar eigen zeggen nu eindelijk alle gemeenten bezocht hebben. Hela, wierp Marino Keulen ('t zal toch wel niet Open VLD zijn zeker?) op, maar in Lanaken zijt gij niet geweest ze makker!

Zoals u weet zijn er weinig dingen die vervelender zijn dan een Open VLD'er die zich tekortgedaan voelt. Wilfried Martens misschien. Hoe dan ook, wenen dat Marino deed. Wenen! Blijkt dat Gutman op 19 en 20 oktober 2010 op teambuilding was. Sinds dat nieuws hebben we van Keulen niets meer gehoord. Hij zal vermoedelijk aan het uithuilen zijn op vaders schoot. Zo zijn ze wel, die Open VLD'ers, echte papa's-kindjes (We denken dan bijvoorbeeld aan een Alexander De Croo en een Jean-Jacques De Gucht).

Hoe laag kan je vallen? Eén van de meest gestelde vragen in de nationale politiek, als u het ons vraagt. Maar niemand doet dat ooit. *Snif*. Moving on. De Groen-politica Adelheid Byttebier (we willen niet weten hoeveel drugs die haar ouders hadden genomen terwijl ze die naam kozen...) zit namelijk met een probleem. Ze staat aan het hoofd van de MIVB, maar haar eigen partij verhindert haar om nog langer haar mandaat uit te voeren. Dat omdat ze 355 hybride-bussen had besteld voor de MIVB, terwijl Groen veel liever 355 gasbussen had gezien.

Bijgevolg: Byttebier weg, dankzij het partijbestuur van Groen, een partij waarvan wij dachten dat afwijken van de hoofdlijn van de partij niet zo rampzalig was. Achter die charismatische Van Besien schuilt een monster, let op onze woorden. Maar Adelheid (oh komààn) had al haar troeven nog niet op tafel gegooid. Als laatste waardige poging om haar ambt te redden schreef ze namelijk een brief naar de PS. De Standaard omschrijft die brief als een 'smeekbede'. Auwch. Spreekwoordelijk op de knieën gaan zitten voor de PS... Dat is het toch niet ze. We geven graag een fragment uit de brief weer:
"Ik zal er alles aan doen om te voldoen aan uw verwachtingen, ten aanzien van de vervoersmaatschappij [...]. De positieve verstandhouding is mogelijk geweest door te bouwen aan vertrouwen. Ik kan alleen maar hopen dat u dit vertrouwen in mij behoudt, tot de laatste dag van mijn mandaat in 2014."
Byttebier beweert dat de brief 'eerder om het goed bestuur te onderstrepen' dient dan om 'mijn eigen positie veilig te stellen'. Sure. Byttebier heeft totaal niet - zelfs bezwaarlijk spreekwoordelijk - haar broek uitgedaan voor de PS.

Dat ze in de Verenigde Staten gek zijn, wisten we al. Zo is het daar de nieuwste mode om je vierjarige dochter een roze jachtgeweer te geven. Wanneer zo'n geweer dan per ongeluk afgaat en het meisje daarmee haar broertje doodt, spreekt men gewoon van een 'jammerlijk voorval' in plaats van een 'walgelijke cultuur'. Nu heeft een 25-jarige man de plannen om een eigen wapen te printen online gegooid. Want 'iedereen moet een wapen kunnen hebben'. Uhu. Overigens 'ben ik een anarchist, maar wel één met principes.' Zo geruststellend. Nu, normaal gezien zou een eigen gemaakt wapen niet zo'n groot probleem zijn, dat is toch illegaal, en geen enkele wijze bevoegde instantie gaat daar toch een vergunning voor geven? Helaas, die aap heeft zijn licentie toch wel gekregen zeker?

Een mens kan zich dan stilaan beginnen afvragen of de VS in 2001 in plaats van hun War on terror niet beter een War against stupid dicks with guns hadden begonnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten