donderdag 27 juni 2013

Reflux

Schuilt allen in uw schuilkelders, zorg voor een reserve aan voedsel, want de Vrouwenraad heeft weerom gesproken. Enfin, het belerende vingertje in de lucht gestoken is juister.. Alsof dat nog niet genoeg is heeft de Open VLD, onder leiding van Gwendolyn Rutten, die ondertussen echt wel iets te hard op onze zenuwen aan het werken is, een app gelanceerd.

Te beginnen bij de Vrouwenraad. Zoals u misschien had opgevangen waren wij al niet zo'n grote fans van dat clubje. Reden voor de nieuwe opstoot van reflux was, naast het hebben van een verzuurde levenshouding in het algemeen, de Bubble Butt campagne van Studio Brussel. De bedoeling van de wedstrijd was om een filmpje in te sturen waarop je als vrouw danste op het nummer van Bubble Butt om zo tickets voor één of ander optreden te winnen. De radiozender zou, volgens de Tupperware-bijeenkomst die zichzelf de Vrouwenraad noemt, namelijk... goh ja. Wat eigenlijk, want de Vrouwenraad zegt gewoon 'dat de campagne hen misselijk maakt' en 'meer woorden maken wij daar niet aan vuil.' Terwijl dat voor hetzelfde geld zou kunnen komen door die tonijnsla die niet meer zo vers was.

Laat ons de job van de Vrouwenraad dan maar eens overpakken en nadenken waarom die campagne dan eventueel, een mens weet nooit, misselijkmakend is. Volgens het Vrouwen Overleg Komité, die niet weten dat comité tegenwoordig met een 'c' geschreven wordt, focust deze wedstrijd maar op één aspect van de vrouw. Wij gaan met vuur spelen: de Vrouwenraad focust ook maar op één aspect van de vrouw, of, de mens in het algemeen, we zullen ons nog wat sympathiek maken: hun gezaag. U moet zo vies niet kijken, wij bekijken alles gewoon even genuanceerd als de Vrouwenraad zelf.

Dat De Standaard naar de Vrouwenraad dan ook nog een geweldige middelvinger opstak was, misschien niet zozeer deontologisch verantwoord, maar wel bijzonder hilarisch. De krant vond er namelijk niet beter op om Tom Heremans, winnaar van de Auwch-award een reactie te laten geven op heel de hetze. Well played, De Standaard. Well played.

Heremans slaat overigens spijkers met koppen:
Het echte seksisme schuilt hier in de reactie van de vrouwenbeweging zelf: vrouwelijke Studio-Brusselfans zijn te dom om in te zien dat ze hier op schandalige wijze geëxploiteerd worden, de feministische voorhoede trekt ten strijde alvorens de deernen zich allemaal te grabbel gooien.
 We vermoeden dat er best nog wat motiliums aan de Vrouwenraad geleverd worden, want dit zal behoorlijk wat zure oprispingen teweegbrengen. En wij, wij zouden goedkeurend vanop een afstandje glimlachen. [Waar blijft die cactus overigens.]

Moest u het nog aankunnen, zouden wij u graag willen waarschuwen voor een app die onlangs te verkrijgen is voor uw Smartphone of  iPhone, als u zo'n patser bent. De Open VLD heeft namelijk een app gelanceerd waarmee u Ruttens schrijfsel, de geëngageerde burger, gratis kan downloaden en lezen. U kan ook lid worden zonder daar een hele papieren administratie voor te moeten doorworstelen, want digitaal is dat eenvoudiger. Geen lid worden is overigens nog eenvoudiger.

Overigens weten wij niet wat dat is met Rutten, enfin, wij weten het wel, maar we weten niet waarom het werkt, maar tegenwoordig haalt zij elke dag de krant. Zelfs Bart De Wever was in zijn hoogdagen minder prominent aanwezig. Een normaal mens vraagt zich dan af hoe Rutten zichzelf elke keer weer in de krant werkt. Er zijn veel mogelijkheden, maar om de één of andere reden kunnen wij er geen enkele bedenken waar de Vrouwenraad mee zou kunnen lachen, dus we zullen ons maar inhouden.

Trouwens, een app. Serieus? De Open VLD komt nu echt wel enorm wanhopig over. Zo'n beetje als een opa die een skateboard vast heeft, en zo'n broek die tot half op z'n knieën hangt, inclusief pet die scheef op zijn hoofd staat. Het schreeuwt iets te hard: "Kijk eens hoe hip en tof ik ben." Dat pakt bij ons niet ze, Gwendolyn. Bij de rest van de bevolking - hln lezers *hoest* - jammer genoeg wel. Well Played, Gwendolyn, well played.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten