donderdag 31 januari 2013

F.C. De Kampioenen

Het zag er vandaag echt een rooskleurige dag uit; we gingen eindelijk eens kunnen schrijven over iets dat ons blij maakte in plaats van over iets dat ons ergerde. Toen we lazen dat er een aapje geboren was in de zoo van Antwerpen, kon het eigenlijk niet meer mis gaan. Helaas, we vernamen plots dat de F.C. De Kampioenenfilm er toch zit aan te komen.


dinsdag 29 januari 2013

Dinsdag 29 januari

Wij hebben vandaag de krant  gelezen, en er is ons zoveel opgevallen dat we ons genoodzaakt zagen om dit blogartikel niet aan één, maar wel aan maar liefst vijf onderwerpen te wijden. Het zal de trouwe lezer niet verbazen dat zowel de NMBS als Johan Vande Lanotte daar iets mee te maken hebben.


zondag 27 januari 2013

Weekoverzicht: 13 tot 26 januari

Zoals aangekondigd, na zeven berichten opnieuw een weekoverzicht, en zoals voordien ook wederom in telegramstijl. We geven ondertussen grif ende grootmoedig toe dat de naam weekoverzicht nogal ongelukkig gekozen is. Daarom doen we een beroep op U! Hebt u een betere naam voor deze rubriek, post ze dan gerust op onze Facebook-pagina en wie weet ontvangt u wel onze eeuwige, in geen enkele vorm materiële, dank!


zaterdag 26 januari 2013

Het nieuws uit Het Laatste Nieuws

Aangezien een leven vol maatschappelijk relevant nieuws ook niet alles is, presenteren wij vandaag voor u het nieuws uit Het Laatste Nieuws. We zijn even benieuwd als u.

woensdag 23 januari 2013

Op12

We weten niet waarom, maar de VRT is de laatste tijd de ene na de andere flater aan het opstapelen. Dat het misloopt tijdens de Journaals zijn wij ondertussen al lang gewend, maar hun nieuwe zender, Op12 slaat werkelijk alles.

zondag 20 januari 2013

Hoge hakken

Het is u ook ongetwijfeld al opgevallen; vrouwen in politieseries dragen quasi altijd hoge hakken. Nu kunnen wij er niet over meespreken, maar we denken toch dat dat niet zo praktisch kan zijn om een verdachte te achtervolgen op hoge hakken. Waarom dragen ze die dan? We gaan op onderzoek uit!

Reconstructie van een bewogen spoorweek

Het was, op z'n zachtst gezegd een rampzalige week voor de spoorwegen. Hoewel de binnenlandse treinen het ondanks de sneeuw verbazingwekkend goed bleven doen, was er nog steeds het andere zorgenkindje: de Fyra. Omdat reconstructies tegenwoordig zo hip zijn, brengen wij voor u een reconstructie van de voorbije, bewogen spoorweek.

vrijdag 18 januari 2013

Onheil

Het onheil dat dezer dagen over ons neerkomt kent geen weerga meer. Eerst heeft het gesneeuwd, met een overdosis Frank Deboosere als gevolg. Daarna reikt de vrouwenraad een award uit aan een satirische columnist, en groeit het besef dat wij de volgende kunnen zijn. Maar vandaag is het tijd voor de hoofdaffiche: Jacky Lafon heeft gesproken.

woensdag 16 januari 2013

Auwch

Het is tegenwoordig moeilijk om in België een krant open te slaan en dan iets te lezen zonder dat je je hoofd moet schudden, even je ogen sluiten, een diepe zucht te laten en met onze vlakke hand tegen ons voorhoofd te slaan. Het kon vandaag weer niet anders zijn.

dinsdag 15 januari 2013

Het nieuws van 15 januari

Het Journaal heeft vandaag tien minuten aan de sneeuw besteed. Dat was minder dan verwacht, vermoedelijk omdat Jan Het Journaal deed, maar toch nog altijd aanzienlijk veel. Nodeloos om te zeggen dat er voor veel van het belangrijke nieuws geen tijd meer was. Aangezien de openbare omroep dus toch zijn plicht een beetje heeft verzaakt, hebben wij het relevante nieuws van de dag voor u samengevat.

zondag 13 januari 2013

De week van 5 tot 12 januari

Hoog tijd om eens terug te kijken naar de week die was; hoeveel van onze voorspellingen zijn bewaarheid? Hoeveel politici hebben onze goede raad in de wind geslagen? Rijdt de Fyra al beter? Leeft de woordvoerder van de NMBS nog? Vragen die allemaal in het weekoverzicht beantwoord worden.

Vakbondsoverleg

Het is u ongetwijfeld ook al ter ore gekomen, onze vrienden met de rode, groene en blauwe vuilzakken aan, dreigen weer met een staking. Enfin, als we een vakbondsafgevaardigde mogen geloven, en we zien geen enkele reden om dat niet te doen, wordt alles beslist op het vakbondsoverleg van dinsdag. We hebben ons altijd al afgevraagd hoe zo'n vakbondsoverleg er bij de NMBS aan toe gaat. Vermoedelijk iets in dit genre:

donderdag 10 januari 2013

Piers Morgan

We geven het niet graag toe over iemand anders dan onszelf, maar Piers Morgan is een geniaal man. U weet wel, Morgan, CNN-journalist, redelijk onbekend, tot hij plots zich nogal sterk uitlaatte tegen de wapengekke Amerikanen (genre 'laat ik mijn elf-jarige dochter een machinegeweer cadeau doen') en daardoor een petitie lanceerde die ervoor pleitte om Piers Morgan uit het land te zetten.

dinsdag 8 januari 2013

Sneeuw

Wees op uw hoede en bescherm alles en iedereen die u lief is want Frank Deboosere heeft voorspeld dat het begin volgende week gaat sneeuwen. We kijken nu al vol afgrijzen uit naar volgende week. Er zijn immers twee mogelijkheden: ofwel heeft Frank Deboosere gelijk gekregen, wat heel straf zou zijn getuige het verleden, ofwel gaat het echt sneeuwen, en krijgen we een helse uitzending van het Journaal voor onze kiezen. Het komt er dus op neer dat we altijd verliezen.

maandag 7 januari 2013

De opmars van de N-VA

Dat de N-VA de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 gewonnen heeft, kan niemand ontkennen. Zelfs Louis - 'we stagneren met een lichte knik naar beneden' - Tobback niet. Maar hoe kan die opmars verklaard worden? Het korte antwoord hierop is dat de traditionele partijen dit vooral aan zichzelf te danken hebben. Het lange antwoord is uiteraard wat meer genuanceerd.

zondag 6 januari 2013

Het Brits tienermeisje

Tegenwoordig merken we dat er meer en meer mensen het gedrag beginnen te vertonen van een Brits tienermeisje. Uiteraard is dit geen positieve evolutie. Met het oog op het uitdunnen van uw kennissenkring, hebben we enkele typische kenmerken van Britse tienermeisjes opgesomd. Wanneer u iemand kent die aan vier of meer van onderstaande criteria voldoet, raden we u aan om erg waakzaam te zijn. Indien u zelf aan vijf of meer van deze criteria voldoet, is het hoog tijd om uw levensstijl te herevalueren.

zaterdag 5 januari 2013

Wolven

U zal als lezer wellicht terecht opmerken dat we nogal laat zijn met het schrijven van onze bevindingen over Wolven. U hebt natuurlijk gelijk, maar als we vergelijken met de tijd die de VRT erover gedaan heeft om het programma uitzenden, kan je gerust stellen dat we er supersonisch snel bij zijn.

NMBS Woordvoerder

Als er één beroep is, dat de afgelopen maanden een hel is geweest om uit te oefenen, dan is het wel woordvoerder zijn van de NMBS. Het begon eind november. Plots beginnen alle kranten een haatcampagne tegen je bedrijf omdat de politiek boven je hoofd heeft beslist dat je de Beneluxtrein moet afschaffen en vervangen door een hogesnelheidstrein. Ineens beginnen columnisten aller landen (enfin, België en Nederland) te schreeuwen hoe zalig die Beneluxtrein wel niet is... Als woordvoerder van de NMBS wil je dan zeggen: "Ja maar mannen, dat moest van de regering, ge moet zo kwaad op mij niet zijn!". Het enige wat je echter mag zeggen is: "Ja maar, de reistijd gaat er serieus op vooruit! Het comfort voor de reizigers zal groter zijn! *Snel mompelend* Oke, ge moet wel reserveren en 't kost een pak meer maar ja, ge moet natuurlijk wel een beetje tolerant zijn hé"