woensdag 27 februari 2013

Faits divers

We moeten eerlijk toegeven dat we vandaag nogal weinig aandacht geven aan de serieuze zaken in het nieuws. Als u het ACW niet meer serieus vindt, en waarom zou u, hebben wij eigenlijk geen enkel serieus item in ons artikel van vandaag staan. Maar hé, als er iets is wat kijk- en leescijfers ons zeggen, dan is het wel dat irrelevante, domme, 'allé zeg' faits divers scoren...

maandag 25 februari 2013

Sexy politiek!

Laat ons vandaag eens focussen op de politiek. We hoorden namelijk op de radio dat jongeren politiek niet sexy vinden, omdat het onderwerp nogal droog aangepakt wordt door al even droge journalisten (niets persoonlijk Ivan). Terecht, wij hebben voor minder al een blog opgestart. Dus, laat ons een poging doen om de politiek sexy te maken!

zaterdag 23 februari 2013

Zaterdag 23 februari

Nota: Vanaf heden zal de frequentie van nieuwe blogposts gevoelig dalen, van 3 - 4 per week naar 2-3 per week. 

In Duitsland hebben ze eindelijk het groot licht gezien. Enfin, de bisschoppen hebben daar het groot licht gezien. Tot vandaag mochten katholieke ziekenhuizen op bevel van de bisschoppen immers geen morning-afterpil geven aan verkrachte vrouwen, want dat is de wil van God, u weet wel. Vandaag hadden de bisschoppen gelukkig door dat er iets mis was met die opvatting, en dat is geen dag te vroeg.  Hoe dan ook, vanaf heden krijgt een verkrachte vrouw wél een morning-afterpil, maar dan wel een soort waardoor de eicel nooit bevrucht kan raken en niet de soort die het bevruchte eicelletje doet afsterven, want dat mag niet van Hem Hierboven.

We blijven nog even in katholieke sferen, want een Italiaanse krant pakte gisteren uit met het nieuws dat de paus afgeperst werd en dat hij daarom zou aftreden. Zo waren er teveel schandalen binnen de katholieke kerk omtrent seksueel misbruik, dat de paus ze niet meer het hoofd kon bieden. Dat is uiteraard grote nonsens, ten eerste omdat het de Italiaanse Het Laatste Nieuws was die ermee uitpakte, en ten tweede dat uit het verleden is gebleken dat de katholieke Kerk niet zo zwaar tilt aan seksueel misbruik. Doofpotten genoeg daar in het Vaticaan. Maar ho, foei zij die een morning-after pil wensen te gebruiken na een verkrachting. Enfin, nu niet meer.

Ondertussen in België. Maggie De Block (Open Veee-el-dee) heeft in het parlement juist Sarah Smeyers (En-Vee-Aa) op haar plaats gezet omtrent de aidsremmers. Het gehele parlement vond dit zo verbazingwekkend dat ze De Block spontaan een applaus gaf voor haar opmerking dat 'Een OCMW runnen in Aalst al moeilijk genoeg is!', ha, that'll show her...

Hoe dan ook, ook Gwendolyn Rutten, de Opper-open-VLD'er als het ware en aan een stevige opmars bezig op onze haatlijst, daarover ooit nog wel meer, zag er wel graten in om een geweldig hilarisch en goed gevonden woordgrapje op Twitter te plaatsen: 'Veni, Vidi, Maggie!'. Nu weten wij ook dat er de grootste onzin op Twitter gepost wordt, zelfs Rik Torfs en de paus hebben een twitteraccount, maar het feit dat iedereen dit een geweldig hilarisch woordgrapje vond, stemt ons uiterst triest voor de wereld in het algemeen.

Voor u of de Vrouwenraad ons ervan verdenkt dat wij anti-Gwendolyn Rutten zijn omdat ze een vrouw is, moeten we dat toch tegenspreken. Het gaat ons niet om geslacht, maar om bekwaamheid. In dat verband was Marianne Thyssen trouwens een zeer degelijke voorzitster van CD&V, tot ze hopeloos bedrogen werd door haar eigen vertrouweling Yves Leterme en dan een weinig eervol ontslag moest indienen om dan te verzanden in het Europees Parlement, hetzelfde parlement waar in ons opzicht het grootste gevaar voor België ooit zit: Guy Verhofstadt.

Denk er maar eens over na; de politieke partij(en) die pleitten voor een uiteindelijk onafhankelijk Vlaanderen is er pas explosief op vooruitgegaan nadat Guy Verhofstadt acht jaar aan het roer van België heeft gezeten. Leterme heeft dan hier en daar wat proberen op te lossen, maar dat is niet zo goed afgelopen dankzij de Open VLD, meer bepaald Alexander De Croo, die met zijn fikken niet van de stekker kon blijven en die er dus dan maar uittrok. Het kaartenhuisje dat al stevig overhelde stuikte toen hopeloos in elkaar.

Nu vinden wij het toch onze plicht om even te duiden wat Guy Verhofstadt allemaal uitgestoken heeft. Het begon allemaal in 2000. Hij wilde een vijfde staatshervorming erdoor krijgen, die hier en daar wat bevoegdheden naar de gewesten overhevelde, maar dan wel niet helemaal, maar slechts delen van die bevoegdheden. Weinig spectaculair, maar wel een extreme knoeiboel, maar eigenlijk niemand echt goed aan uit kon. Maar Guy had geen meerderheid in het parlement. Wat doe je dan, daar sta je immers als premier. Wel nu, dacht Guy, ik vraag de steun van de oppositie, in dit geval de voorloper van de Franstalige tsjeven. Uiteraard, voor wat hoort wat, dus besloot Guy dat het Franstalig katholiek onderwijs wel een jaarlijkse extra geldzak verdiende. Wij concluderen: steun gekocht. Wij staan daar jammer genoeg alleen in.

Nog een Verhofstadt-regeling was de snel-Belgwet, die nu ondertussen teruggedraaid is door een nog socialistisch ingesteldere regering, om maar te zeggen wat voor een absurd idee het was. Door één of andere vreemde speling van het lot werd Verhofstadt in 2003 dan ook nog herkozen. Dat was niet zo'n geweldig succes echter, want de Open VLD heeft toen een motie van wantrouwen ingediend tegen Laurette Onkelinx, coalitiepartner in de federale regering en minister van Justitie. Ondertussen werd Verhofstadt zwaar afgestraft in het Vlaams parlement: zij werd slechts vierde grootste partij.

En toen was het snel gedaan met Verhofstadt II. Enter Leterme. Ook geen succes. Verhofstadt III dan maar? Nee, ook niet goed, doe maar Leterme II, maar vergeet eerst die paar maandjes Van Rompuy I niet. Dat lukte dan ook eventjes, tot Open VLD het wel grappig vond om de regering te laten vallen en dan naar de kiezer ging met de boodschap: "Wij nemen onze verantwoordelijkheid."

En nu zijn er de traantjes omdat ze maar 10 % van de stemmen meer halen. Tja. We moeten wel eerlijk zijn en toegeven dat de VLD nu toch al wat beter bezig is in de regering. Enfin, ze hebben het al langer volgehouden dan de vorige en dat is altijd een goede zaak. Hoe dan ook, heel deze uitleg was eigenlijk gewoon om duidelijk te maken dat wij iets tegen Guy Verhofstadt hebben. Voor u hoeft dat uiteraard niet per se het geval te zijn.

Tot slot nog een ietwat vreemd bericht uit De Panne. Een kunstenaar had daar immers een kunstwerk gemaakt met daarop de rij van Fibonacci. Onlangs werd daar echter een telfout in ontdekt. "Het kunstwerk is door een mens gemaakt en dus staat er een foutje in," zo verklaarde de kunstenaar zijn foutje. Als wij de kunstenaar zouden geweest zijn, zouden wij juist gezegd hebben dat dat het 'kunstige' eraan is. We zouden er ongetwijfeld mee weggekomen zijn!

Geen enkel bericht missen? Volg ons op Facebook!

woensdag 20 februari 2013

Woensdag 20 februari

Weet u wat? We gaan gewoon verder op het elan van de voorbije dagen, en vatten het nieuws van de dag(en) gewoon samen, en geven er onze kritische bedenkingen bij. Af en toe zullen we nog wel eens op één ding tegelijk focussen, maar voorlopig werkt dit goed.

maandag 18 februari 2013

Maandag 18 februari 2013

Hoewel de maandagkrant vroeger altijd wat vulling was, is het vandaag weer prijs: we konden geen blad van de krant omslaan of het was weer van 'ah tiens'. Een overzicht.

vrijdag 15 februari 2013

Hypocrisie

Heden ten dage wordt de Belgische politiek getypeerd door hypocrisie ten top. Aangezien het altijd leuk is om dat aan te tonen, presenteren we u enkele veelzeggende voorbeelden.

woensdag 13 februari 2013

'Week'overzicht: 27/1 tot 13/2

U kan er uw klok op gelijk stellen: zeven verschenen blogposts en huppa een 'week'overzicht! Zo ook vandaag. We moeten wel toegeven dat het akelig stil is gebleven rond alle zaken waarover we bericht hebben, dus we gaan hier een beetje moeten improviseren.


maandag 11 februari 2013

Benedictus XVI

Op 28 februari 2013 zal paus Benedictus de zestiende aftreden. Zoals u wellicht had gemerkt was hij de jongste jaren (enfin, decennia) niet meer de meest frisse en dynamische verschijning. Hoe moet een nieuwe paus eruit zien? Is een paus in de 21ste eeuw nog wel nodig?

zaterdag 9 februari 2013

Goede voornemens

Goede voornemens zijn er om aan te houden in januari, en om te breken vanaf februari. Zo ook voor ons. Wij hadden ons immers voorgenomen om het minder over de N-VA te hebben, en wij zijn daar ons inziens nogal goed ingeslaagd maar vandaag hebben we besloten dat het niet langer verder kan. Inderdaad, het zoveelste artikel over regenboog t-shirts volgt nu.

donderdag 7 februari 2013

Verboden woorden

Er zijn zo van die woord(groep)en waarvan wij de afgelopen jaren het serieus op onze zenuwen hebben gekregen. Dat kan gaan van woorden die u toch nooit gebruikt - waarvoor onze oprechte dank - tot woorden die u constant gebruikt - dan bent u niet zo goed bezig. Hieronder volgt een niet-exhaustief overzicht!

maandag 4 februari 2013

Maandag 4 februari

We beginnen stilaan onze moed te verliezen, maar vandaag was het weer zo'n dag dat we zoveel gezien en gelezen hebben dat we met een blogpost over één onderwerp niet toekomen en het wordt bijgevolg weer een overzicht. Omdat we echter niet willen bijdragen tot een taalverloedering van welke aard dan ook, zullen we deze keer een overzicht in tekstvorm weergeven, in plaats van in telegramstijl. Het Laatste Nieuws gebruikt die telegramstijl namelijk ook, en dat is niet meteen een medium waar wij mee willen geassocieerd worden.

zaterdag 2 februari 2013

WK veldrijden

Soms hebben wij een heel grote drang om tegen bepaalde mensen te zeggen "Ziedet wel, we hadden het zien aankomen, ge had beter naar ons geluisterd!". Maar nee, de VRT wist het weer beter. We overlopen even tot welke vodden dat dit weekend heeft geleid.