dinsdag 28 mei 2013

Olijfolieverbod

Inleidingen zijn nutteloos.

Apple heeft op 74 miljard dollar enkele miljoenen dollar aan belastingen betaald. Moreel weliswaar verwerpelijk, maar volstrekt legaal. U en ik zouden hetzelfde doen, tenzij u Marc Coucke bent natuurlijk. Wat u en ik waarschijnlijk niet zouden doen, is, wanneer we verschijnen in de Amerikaanse Senaat om ons te verantwoorden voor het gebruik van achterpoortjes nogal arrogant zeggen dat het schandalig is dat we zoveel belastingen moeten betalen, en binnensmonds nog iets prevelen in het genre van: 'hoe kunnen wij nu in godsnaam winst maken'.

Over naar België dan, waar de minister van Overheidsbedrijven Labille (PS) de mogelijkheid onderzoekt om NMBS-bazen te straffen als er iets fout loopt. Want Labille 'ziet problemen met de stiptheid (neeeeuh), de tevredenheid (allé zeg), de financiële situatie van de groep (3 miljard euro verlies) en de schuld in het bijzonder (ook wel wat miljarden).' Labille is nu toch al een half jaar minister van overheidsbedrijven. Hij heeft de problemen toch door, en dat a rato van 0,66 problemen (of eerder 0,66 probleem, dat heb je met die niet SI-eenheden) per maand. Het triestige feit is dan nog dat dit hem nog oprecht één van de meest bekwame ministers maakt in de federale regering. Buiten Pieter De Crem, waarvan we niets horen en dus vermoeden dat alles in orde is. Of hij is een masterplan aan het bedenken om de wereld te veroveren, dat kan ook. Oh well.

Maar we hebben geen klagen, want in sommige landen zitten ze met een zekere Bashar - met die rebellie hier ook altijd - Assad. 's Werelds meest gehate man anno 2013, behalve in China en Rusland dan toch, beweerde onlangs dat een 'kapitein nooit van zijn schip springt in het oog van de storm.' Aanvaardbare metafoor, ware het niet dat er een zekere kapitein Schettino bestaat. Die nu wel vervolgd gaat worden, maar bon.

De Europese Unie verbiedt vanaf heden het gebruik van herbruikbare olijfoliekannen, zo meldt Time magazine. En dan zijn er nog mensen die beweren dat Europa nutteloos is. Maar zonder Europa zouden er nog altijd herbruikbare olijfoliekannen zijn en dat is... hmm. Nee, we snappen het nog altijd niet. Hebben die geen crisis te bezweren ofzo? Of een eenduidige beslissing te nemen over het wapenembargo tegen Syrië? Volgens het radionieuws was Guy Verhofstadt namelijk tevreden met de gang van zaken, en dat betekent dus volgens de derde wet van Newton* dat de gang van zaken bedreigend is voor de mensheid.

Nog meer onthutsend nieuws kwam er uit de VS van Amerika. Die letterlijke vertaling van USA is wel heel belachelijk. Ach ja. Maar liefst 12% van de Amerikanen doet namelijk aan 'Netflix overspel'. Netflix is een dienst die u voor een aantal goudstukken per maand onbeperkt naar series en films laat kijken. Netflix overspel is dan weer het bekijken van een aflevering van een tv-serie voor - houduvast - de partner die gekeken heeft. First world problems much?

*De meest gebruikte vorm van de derde wet van Newton is gelijk aan F_12 = F_21, of, in populairdere kringen: actie = reactie. De reactie moet wel tegengesteld zijn in zin als de actie, en bijgevolg betekent een tevreden Guy Verhofstadt een levensbedreigende situatie. Q.E.D.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten