woensdag 3 juli 2013

Albert II

Het is niet te geloven, maar slechts een paar maanden na de vorige keer doet de VRT, en bij uitbreiding ook VTM, but who cares, het wéér. Een nieuwsuitzending van 17 tot 21 uur is één ding en valt nog te verdedigen. Die nieuwsuitzending alleen maar laten draaien rond het aftreden van Koning Albert II en niet eens even snel vermelden dat Morsi in Egypte omvergeworpen is, is al een pak moeilijker te verdedigen. Die nieuwsuitzending op zowel Canvas als Eén tegelijk uitzenden, is gewoon absurd.



Kijk, begrijp ons niet verkeerd. Wij zijn bijzonder blij dat er een dag is gekomen zonder een herhaling van F.C. De Kampioenen. Echt waar. Het stemt ons bijzonder triest dat daarvoor een koning nodig was die het afbolde, maar soit. Maar vier uur lang... die vier uur werd dan nog niet eens boeiend gevuld. Dat Jean-Luc Dehaene de koning open en modern vindt, kan ons geen *** schelen. Wat de gewone man op Twitter zegt kan ons nog veel minder schelen, maar de VRT maakt er blijkbaar een jammerlijke gewoonte van om nu ook Twitter af te schuimen op zoek naar reacties van de man in de straat. En kwijlt er nog op ook.

Wanneer je als nieuwsdienst tijdens een vier uur durende nieuwsuitzending er niet in slaagt om nieuws uit te zenden, dan is er toch iets grondig mis...

Jammer genoeg gaan we, analoog aan de paus-toestanden van vroeger, binnen een drietal dagen weer het triomfantelijk bericht lezen in de krant dat de kijkcijfers voor het Journaal nooit hoger lagen. Jullie leren het ook nooit hé?

Update: En inderdaad, in totaal keken maar liefst 2.237.000 minstens een kwartier naar het Journaal. Die 'minstens een kwartier' is wel interessant, want als u het na twintig minuten terecht kotsbeu was, wordt u ook geteld. En kijk, het wordt al een pak minder spectaculair als we het aantal kijkers bekijken voor de volledige uitzending van Het Journaal: 756.210. Voor een normale uitzending schommelt dat rond de 900.000. Ter vergelijking, het hebben van een nieuwe Paus leverde anderhalf miljoen volledige-uitkijkers op. Een ietwat onvoorzichtige conclusie zou dan zijn dat de Paus meer mensen interesseert dan de Koning, en als u er dan nog eens bij in acht neemt dat de Paus niemand iets kan schelen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten