woensdag 31 juli 2013

Triest

Het was een trieste dag vandaag en daarom gaan we het kort houden.


Het was vandaag de laatste dag van Jan Becaus als journaalanker. Nooit eerder heeft iemand met meer kunde en vakmanschap Het Journaal gepresenteerd. Nooit zal iemand beter namen van IJslandse vulkanen, Mexicaanse grenssteden of Britse eerste ministers uitspreken. Nooit zal Het Journaal nog hetzelfde zijn. We kunnen zonder twijfel stellen dat Jan Becaus een ware held was.

Wanneer hij dan tijdens zijn laatste Journaaluitzending onderbroken werd door Annelies Van Herck om hem met een ruiker bloemen naar huis te sturen, merkte hij nog ietwat gespeeld verontwaardigd op dat zij Het Journaal onderbrak. Mijnheer Becaus, wij buigen nederig voor u! Wij vragen ons echt af hoe de wereld er zonder U zal uitzien.

Een eerste glimp daarvan kregen we jammer genoeg al. Want er komt een nieuw seizoen van Oh Oh Cherso, dat nu ook al te onfatsoenlijk voor Nederland wordt geacht. En het officiële affichebeeld voor de F.C. De Kampioenenfilm is vrijgegeven. Daarin reizen de kampioenen af naar Frankrijk, voor een vriendschappelijke match tegen Saint-Tintin (dat is dus inderdaad het Heilig Kuifje....). Dat loopt echter helemaal fout! (jemig!). Fernand Costermans is immers reisleider. (jeetje!). Daarnaast zou Markske Bieke bedriegen! (Gossie!).

Misverstand dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten