vrijdag 12 april 2013

Vrijdag 12 april

Onze woorden van zondag waren amper koud, of Chokri Mahassine (SP.A) brengt ze al in de praktijk. Zo hebben we het natuurlijk enorm graag.

De rampzalige editie van Pukkelpop in 2011 zorgde namelijk voor een verlies van 259.896 euro. Chokri, die het toch al lang geleden vond dat hij nog eens als barmhartige Samaritaan in de media verscheen, verklaarde grootmoedig dat 'ik dat verlies volledig op mij neem'. Wat dus betekent dat hij die omzeggens 260.000 euro uit eigen zak zal betalen. Wat een held!

Of toch maar niet. Zoals wij in het verleden toch al genoeg gezegd hebben, had Chokri zichzelf in 2010 een aardig bonusje toegekend van 880.000 euro. Nu de held uithangen en zeggen dat hij 260.000 euro uit eigen zak zal betalen is nogal enorm hypocriet, maar dat is blijkbaar eigen aan de traditionele partijen. Overigens is het ook nogal gemakkelijk om de held uit te hangen en er zogezegd volledig zelf voor opdraaien, terwijl je wel geen enkele festivalganger uit 2011 op een rechtvaardige wijze gecompenseerd hebt. Maar goed, het zal wel aan ons liggen.

Wat ongetwijfeld ook aan ons ligt, heeft te maken met de hetze rond het geld in belastingsparadijzen. Zowat elke SP.A'er en PS'er vond dit moreel verwerpelijk, totdat bleek dat het geld voor ontwikkelings-samenwerking, een bevoegdheid van de PS'er Labille, ook geparkeerd stond in een belastingsparadijs. Dat is al meer dan twee jaar het geval, Labille vond dat ook al meer dan twee jaar geen probleem. Maar nu... is het plots moreel verwerpelijk. Maar goed, dat ligt ook ongetwijfeld aan ons.

Omdat wij U bijwijlen toch wel eens iets willen melden dat u niet meteen ergens anders kan lezen, ook nog het volgende: In Canada zijn namelijk een hele lading anticonceptiepillen teruggeroepen omdat, u gelooft het niet, per ongeluk om placebo's in de verpakking gaat in plaats van pillen die werken. De pillen zijn, zo wil het noodlot, verspreid geraakt over heel Canada.

Saillant detail, het bedrijf vond het niet nodig om de Canadese bevolking te waarschuwen, maar liet het wel weten aan de betrokken verkooppunten, die het op hun beurt wel opportuun genoeg vonden om de hele bevolking in te lichten. London Drugs, een Canadese organisatie, besloot dan maar om het enige te doen wat ze menselijk achtten: gratis morning-afterpillen en zwangerschapstesten uitdelen. En plots lijken al die Belgische farmaceutische bedrijven een pak bekwamer. Of beter in het verbergen van hun fouten, dat kan natuurlijk ook.

Dat het met de wereld steeds slechter gaat, bleek al uit de klimaatverandering en de populariteit van Republikeinen in de Verenigde Staten. Dat er een nieuw dieptepunt bereikt is, is echter nieuw voor ons. Een krant, één waar we dan nog vertrouwen in hadden ook, beloonde het optreden van Justin Bieber in het Sportpaleis met maar liefst drie sterren op vijf! Drie! Dat is evenveel als de film Batman Begins, kan u nagaan. Enige positief punt in de recensie van Biebers optreden: "Hoe je het ook draait of keert, Bieber blijft wel een omhooggevallen ettertje."

Ook slecht nieuws kwam er vanuit Femen, zoals u weet ons favoriete alternatief voor de Vrouwenraad. Zij vinden het namelijk niet kunnen dat er in een reclamefilmpje gebruik wordt gemaakt van een naakt vrouwenlichaam om het product aan te prijzen. Op zich een nobel doel, ware het niet dat een naakt bovenlichaam zowat het Femen handelsmerk bij uitstek is. Een middel overigens waarmee je Poetin eerder blij mee maakt dan iets anders...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten