dinsdag 23 april 2013

Politiek en een beetje Twitter

Wij gaan u waarschuwen, deze blog gaat vooral over de politiek. Om u interesse er toch een beetje bij te kunnen houden, hebben we ook wel een nieuwsbericht dat met iets toffers te maken heeft.

Normaal gezien zijn wij niet zo'n fan van nieuwsberichten over Twitter, of Twitter bij het nieuws te betrekken, maar voor één keer maken wij graag een uitzondering. België heeft tegenwoordig namelijk zijn eigen trending topics, en zo'n top 3 bekijken is altijd leuk, als u het ons vraagt. De resultaten waren als volgt: 1) #antwerp (want Bieber was daar geweest, ugh)
2) #Tottenham (waarom interesseert ons zelfs niet)
3) #tettn.
Echt. Waar. Soms is er weinig nodig om ons blij te maken, het feit dat we hier 'tettn' kunnen typen zonder dat het willekeurig lijkt, is één van die dingen.

Maar zoals wel meer sloeg onze stemming meteen om, toen we lazen dat Eric van Rompuy (CD&V) gehuldigd is voor zijn dertig jaar parlementslid. U kent Van Rompuy ongetwijfeld als broer van Herman. Dat kon Eric blijkbaar moeilijk verkroppen, want altijd weer doet hij moeite om de nationale media te halen met uitspraken in het genre van: "Als X niet gebeurt binnen Y dagen, maak ik er een incident van!" De tranen rollen ondertussen gefrustreerd uit zijn ogen en bijgevolg scheept hij de fotograaf van dienst nog op met een uur extra werk om die weg te photoshoppen. En nog komt dat in de krant...

Een mens zou dan ook wel zeggen, 30 jaar parlementslid geweest, 30 jaar op de mensen hun zenuwen gewerkt, ik ga doen wat van mij verwacht wordt en ik trek mij terug. Helaas: "Dit parlementaire duiveltje blijft in mij jeuken, ook na dertig jaar." We bedoelen, allé ja, komààààn*. Hij doet niet eens moeite meer om niet als lapzwans over te komen.

Ondertussen beginnen wij toch een beetje in de war te raken van de N-VA. Eerst was er een hoofddoekenverbod aan de loketten in de stad Antwerpen, eveneens een regenboog-t-shirtverbod enzoverder. Dat mag van opper-N-VA-er Bart De Wever. Nu is er in Boom een hoofddoekenverbod in de gemeenteraad en dat mag dus blijkbaar niet, volgens Ward De Bever Bart De Wever. Er zal wellicht wel één of andere logica achter zitten, maar ons is ze ontgaan en we zijn een beetje lui vandaag, dus we gaan ze ook niet zoeken.

We hebben echt ons best gedaan om het onderwerp te vermijden, maar we moeten het toch nog even over het ACV hebben, in de volksmond beter bekend als den tsjevenbond. Zij gingen gisteren langs bij de zes federale regeringspartijen langs om één of ander voorstel af te toetsen, het doet er al niet toe. Naar eigen zeggen ging het ACV niet langs bij de N-VA want 'die zitten in de oppositie' en 'je gaat niet langs bij partijen in de oppositie'. Het ACV ging ook langs bij Groen en Ecolo. Drie keer raden waar die in de regering zitten. We zouden graag aan het ACV vragen om toch een beetje moeite te doen om geloofwaardig te zijn, want zo maken jullie het ons wel héél gemakkelijk.

Ondertussen heeft ook Paul Magnette (PS) van zich laten horen. U weet wel, partijvoorzitter van de PS en burgemeester van Charleroi, niemand die eraan getwijfeld heeft of hij die jobs zou kunnen combineren, in tegenstelling tot elke Vlaamse partij over Bart De Wever en zijn burgemeesterschap in Antwerpen. Paul Magnette had blijkbaar ook nog tijd gevonden om een sixpack voor Europa voor te stellen, u weet uiteraard dat sixpack buiten de standaardmaat voor blikjesbier ook het koosnaampje is voor de Europese begrotingsmaatregelen is. Want sixpack klinkt sexy'er dan begrotingsmaatregelen. Hoewel, had dat het criterium geweest, hadden wij toch geopteerd voor boobies.

Soit, niemand vond die zes maatregelen een goed idee, behalve Magnette zelf. Gwendolyn Rutten (Open-VLD) sprak zelfs van zotternijen. Charles Michel (MR) liet zich ontvallen, met de nodige kwinkslag, dat '1 mei blijkbaar vroeg valt dit jaar.' Kwestie dat u een idee hebt wat er onder 'humor in de wetstraat' verstaan wordt.

*Onze excuses voor deze ietwat niet-zin-zijnde-zin, maar wederom: komàààn, Eric Van Rompuy...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten