dinsdag 26 maart 2013

Dinsdag 26 maart 2013

We gooien alle conventies over boord, en doen het deze keer zonder inleiding... Of toch niet? Denkt u daar maar eens rustig over na!


Ondertussen gaan wij het eens hebben over het vernieuwde decor van Het Journaal. Schoon gerief. De regie verloopt nu volautomatisch met behulp van robots en de nieuwslezer in kwestie mag gerust wat meer rondlopen door zijn studio. Dat zagen we Wimmeke dan ook volop doen. Het enige wat ons nogal zorgen baart is de nieuwe slogan: 'meer dan ooit'. Zouden ze meer kwaliteit bedoelen? Dan is't een goede zaak. Zouden ze meer letterlijk bedoelen? Dan hebben we een probleem, zeker gezien het feit ze twee weken geleden Het Journaal anderhalf uur gerokken hebben (er was een nieuwe 'alle-mensen-zijn-tof-en-kinderen-van-onze-goede-lieve-heer-behalve-homo's-want-die-zijn-stout-en-moeten-dood-of-toch-op-zijn-minst-bekeerd-worden'-paus verkozen). Het mag dus niet verbazen dat het o zo lieflijke één opteerde voor het verheerlijken van deze randdebiel best wel invloedrijke figuur, die jammerlijk dom en onwetend is op sommige vlakken.

Deze tweede theorie, die we liefkozend 'de-alstublieft-nee'-theorie gedoopt, excuses, dat is een wat ongelukkige woordkeuze gezien onze vorige zin, hebben (je kan een theorie moeilijk Astrid, Roosje of Emma noemen), is best wel plausibel. Want ondanks het feit dat de hele Twittergemeenschap op zijn kop stond omdat iedereen nu het gebleit van Simmonneke (De één-kijker) of het gezuip van Rita (de VTM-kijker) heeft gemist, maakte De Standaard tot onze grote verbazing en spijt bekend dat het Journaal een recordaantal kijkcijfers heeft behaald: een slordige 1 444 666. We zouden die 666 bezwaarlijk toeval durven noemen.

En beste lezers, dit stemt ons uiterst triest, u mag dat weten. Niet omdat de Kerk schijnbaar populair is, maar wel omdat het verduiveld hypocriet is. Een jaar geleden was de Kerk een schandalige instelling - en terecht - omdat er dingen gebeurden met priesters en jongetjes; elke mediavorm haalde de Kerk onderuit. En huppa, er is een nieuwe paus, en alle loftrompetten worden afgeschoten, behalve in de Morgen. Dank u De Morgen.

Gelukkig is er ook nog goed nieuws, enfin, leuk nieuws want de paus hoort het niet zo graag. Bill Gates, 's werelds rijkste man, vermoeden wij toch, heeft namelijk een wedstrijd uitgeschreven om een nieuwe condoom te ontwerpen. De winnaar ontvangt een slordige 100 000 dollar, wat toch wel een 70 000 euro is. Gates wil namelijk ervoor zorgen dat de nieuwe condoom ervoor zorgt dat mensen 'liever met dan zonder' seks gaan hebben. Een nobel doel en lijnrecht tegen de pauselijke ideologie in; we zouden het zelf niet beter kunnen bedenken.

Nu we het toch over condooms hebben, wist u overigens dat die dingen al sinds de vijftiende eeuw bestaan en sinds hun levensloop slechts één significante wijziging hebben ondergaan, namelijk het gebruiken van rubber in plaats van een schapenblaas als voornaamste materiaal? U mag ons gerust bedanken wanneer u dit weetje gebruikt als pick-up line; ze zullen als vliegen voor u vallen. Of pepperspray in uw gezicht spuiten; er zijn altijd mensen die voor het ongeluk geboren zijn.

Omdat we onze gehele column niet volledig aan condooms kunnen besteden - daar bestaan veel gespecialiseerdere media voor - vestigen we ook voor de goede orde de aandacht op Cyprus. Dat failliet ging gaan, maar nu toch op't nippertje gered is door Europa. Dat weet u dan ook weeral se!

Hoewel, condooms en bij uitbreiding seks verkoopt, dat ondervindt Het Laatste Nieuws dagelijks.  Hoog tijd om nog eens een willekeurige HLN bericht te factchecken ons dunkt! Enfin, dat was het plan, totdat we tijdens het factchecken op de site van The Daily Mail een veel interessanter verhaal vonden: wetenschappers zijn namelijk een appel aan het creëren die gegeten kan worden door mensen met een pollenallergie. Wij zouden 'hoera' roepen of toch op zijn minst 'blij voor jullie', maar iets zegt ons dat het Field Liberation Movement weeral een 'vredig en vandalismeloos' protest aan het voorbereiden is. We hopen dat het onderzoek niet in Wetteren plaatsvindt.

Zei iemand daar appels trouwens? Apple is ondertussen ook bezig met een iPhone ontwerp dat niet kapot gaat wanneer het op de grond valt. Als wij Nokia zouden zijn, wat we niet zijn, maar als, dan zouden wij Apple aanklagen wegens het schenden van één of ander patent. Koekjes van eigen deeg geven noemt men dat, en een bedrijf waar wij een diep gewortelde irrationele haat jegens koesteren koeieneren is altijd leuk. Hopelijk leest Nokia mee.

Als laatste vertalen wij nog een titel op de website van The Daily Mail: "Dinosaurussen gestorven door komeet? Onderzoekers beweren dat het een kleinere, snellere ruimtesteen was." Wij moesten glimlachen. Ruimtesteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten