zondag 31 maart 2013

Zondag 31 maart

De ironie bereikt deze week weer hoge toppen!

Om te beginnen is er het voorval met Brussels minister voor Gehandicaptenbeleid Huytebroeck (Ecolo). Zo kreeg zij namelijk een boete omdat zij op een plaats voorbehouden stond voor gehandicapten. Naar eigen zeggen had ze dat 'niet gezien' en was het 'vak niet blauw geschilderd'. Ze zal ook nog er op toe zien dat 'het vak zo snel mogelijk blauw geschilderd wordt om dergelijke misverstanden te vermijden'. Of ze de boete effectief heeft moeten betalen, is niet bekend, maar wij vermoeden van niet.

Graag herinneren wij u eraan dat het vandaag Stille Zaterdag is. Stille. Dat u dat niet weet, dat kunnen wij begrijpen, maar dat Léonard, aartsbisschop en bijgevolg opperhoofd van de Kerk in België, dat vergeten is, is toch al wat zorgwekkender. Zo zei de man-met-de-muizenogen in de Franstalige krant Le Soir dat 'homoseksuelen in onthouding moeten leven'. Wij zouden Léonard toch aanraden om zijn mond te houden, of op z'n minst toch al op S-T-I-L-L-E Zaterdag. Ondertussen meldde de man ook nog dat 'er van een homohuwelijk geen sprake kan en zal zijn'.

Als hij nu destijds het seksueel misbruik even hard of harder had veroordeeld, dan zou je nog kunnen zeggen dat er een basishoeveelheid hersencellen aanwezig zijn bij André, maar driewerf helaas.

De Vlaamse regering heeft zijn begroting op orde gekregen (HOERA!), jammer genoeg blijft het gratis busvervoer voor 65-plussers behouden. Wij zelf begrijpen eerlijk gezegd niet hoe je zoiets zou kunnen verdedigen, maar goed, dat hebben wij wel meer. Het goede nieuws is dat de prijzen voor de mensen die wél betalen, alleen maar stijgen evenredig met de inflatie, zodat dat al bij al nog meevalt. Maar beste SP.A, zelfs de TEC laat 65-plussers betalen, en dat is in het gewest met de alleenheerschappij van de PS... De MIVB ook trouwens.

Nee, de Vlaamse regering heeft geregeld dat de gemiste inkomsten moeten komen uit reclame-uitgaven moeten komen. Dat wordt moeilijk, want De Lijn mag al géén reclame in het Engels op zijn bussen hebben staan (een maatregel die er kwam na een vorige rel in de Vlaamse regering), en de markt voor reclame in het Nederlands is nogal redelijk beperkt... Goed geregeld daar, in de Vlaamse regering.

Om in de sfeer van het openbaar vervoer te blijven, melden we u ook nog dit. Sinds vandaag moeten treinen namelijk stoppen aan overwegen waar grote wielerwedstrijden voorbij rijden. Wij kunnen al niet wachten wat dit gaat geven, en vandaag was er al zo'n voorbeeld van een trein die twintig minuten vertraging had opgelopen omdat hij moest stoppen om wielrenners door te laten. Weerom laat de Belgische bevolking, en bij uitbreiding de media, zich van haar beste kant zien.

De publieke opinie als een trein vertraging heeft omdat hij kapot is: SCHANDALIG DE NMBS! AAN HET KRUIS ERMEE. De publieke opinie als een trein een wielerkaravaan moet loslaten: gèèn probleem. Binnen tien jaar is er voorrang van rechts aan elke overweg, let op onze woorden.

Onder het motto "elke reden om Frank Deboosere een veeg uit de pan te geven is een goede reden" melden we u graag nog dit: in Groot-Brittannië heeft de plaatselijke variant van het KMI zijn excuses aangeboden omdat, en we vertalen hier enorm vrij, ze 'constant er maar ne slag naar sloegen'. In een combinatie van ironie en zelfspot meldde de instelling dat de 'voorspellingen van de droogste april (2012, nvdr) ooit' niet 'behulpzaam waren'. April 2012 bleek namelijk de natste maand april sinds 1910. Edoch, zo meldt het Met Office nog, in 66 % van de gevallen zijn onze voorspellingen wel 'behulpzaam'. Merk op dat ze 'behulpzaam' zeggen en niet, pakweg juist.

Wij zien bijzonder veel gelijkenissen tussen het Met Office en het KMI. Het enige verschil is dat Frank nooit zijn ongelijk toegeeft...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten