zondag 10 maart 2013

We hadden het gezegd!

We weten niet wat dat is tegenwoordig, maar we krijgen op termijn verbazingwekkend veel gelijk.

Zoals u zich wellicht niet meer herinnert, ging één van onze eerste blogberichten, dat was begin januari, over het talent van Frank Deboosere om te overdrijven. Wat lezen wij vandaag in De Standaard: "Frank Deboosere maakt mensen onnodig bang!" - Dirk Draulans, Vlaanderens bekendste bioloog. We hadden het gezegd!

Wie het ook gezegd had, was Carl Huybrechts, maar omdat we niet meteen Carls grootste fan zijn - understatement - gaan we daar hier niet zo veel aandacht aan geven. Waar we wel aandacht aan gaan geven, is het feit dat Frank en zijn KMI weer niet terugdeinzen om een ware apocalyps te voorspellen: het zal weer sneeuwen komende week, tot wel tien centimeter. Frank raadt iedereen alvast aan mondvoorraad voor de komende drie maanden in te slaan en de schuilkelders te betrekken. Het zal zo'n vaart wel niet lopen, we gaan het gezegd hebben.

Wat we niet hadden gezegd, maar wel gezegd gehad zouden kunnen hebben (en hiermee stellen we ons record bij naar 5 werkwoorden achter elkaar), is dat er gemiddeld twee treinstakingen per maand plaatsvinden in België. ACOD Spoor, altijd bereid om records scherp te stellen, kondigden prompt een werkonderbreking aan op donderdag 21 maart aanstaande, van 6 tot 7 uur. De naïeveling onder u zal wellicht opwerpen dat dat 'uurke geen kwaad kan', maar helaas piindakaas, dan kent u de werking van de NMBS nog niet.

Het zal 21 maart om 9 uur 's ochtends wel weer 'gevolgsvertraging' hier, 'probleem tijdens de vorige rit van de trein' ginder en 'gebrek aan informatie' overal zijn. Dus, een goede raad, werk eens thuis, neem in een vlaag van verstandsverbijstering een overvolle lijnbus of uiteindelijk ten einde raad toch maar de auto. Maar liefst van al de fiets. Hoewel, de fiets, met de sneeuwapocalyps die ons te wachten staat is dat gevaarlijk, hé Frank? Frank? Oké, niet dan.

Wat we ook dringend eens gezegd moeten hebben (de oplettende lezer zou op dit moment toch een zekere trend moeten ontdekken...) is dat het conclaaf op dinsdag 12 maart start. Jammer genoeg ziet het er niet naar uit dat een nieuwe paus enige vorm van vooruitgang zal leveren. Niet dat we anders verwacht hadden, zeker als je in acht neemt dat het gemiddelde geboortejaar van de kiesgerechtigden zich ergens in de beginperiode van het interbellum bevindt. Och ja, een mens kan natuurlijk altijd dromen.

We hopen op z'n minst dat we eens een paus gaan hebben die seksueel misbruik op een ietwat geloofwaardige en daadkrachtige manier zou aanpakken, maar zelfs daar vrezen we voor. Laat staan dat de paus enige vorm van progressiviteit zou uitstralen... We gaan toch ooit eens, als we héél véél tijd hebben de Bijbel eens doorlezen en zien hoeveel van de dingen die volgens de Kerk niet mogen, effectief niet mogen, en hoeveel van de dingen waar de Kerk geen probleem van maakt eigenlijk totaal niet mogen.

Hoewel, we zijn best wel lui, en sowieso dat er één of andere sympathieke mens dat al voor ons gedaan heeft. En inderdaad; een eenvoudige zoekterm 'What the Bible really says' en we komen meteen al op een goudmijn uit. Een greep uit het aanbod:
"Stone disobedient children" - Deuterenomy 21:18-21
Al meteen een mooi pareltje om mee te starten. Ook een prachtig en zo tragisch dat het niet anders dan hilarisch wordt, is het letterlijke bewijs dat een man meer waard is dan een vrouw:
Een man tussen de 20 en 60 jaar is 50 zilverlingen waard, een vrouw 30. Als hij tussen de 5 en 20 jaar is, 20 zilverlingen, een jong meisje 10. - Leviticus 27: 3-4
Vrouwenraad; in vredesnaam; hebben jullie dit al gelezen? Ook leuk zijn tegenstellingen in de Bijbel. Zo zegt Exodus 20:15 'Gij zult niet stelen', terwijl Exodus 3:22 vrolijk 'en gij zult van de Egyptenaren stelen' stelt. Heeft iemand dat boek nagelezen, vragen wij ons af? Het leukste voorbeeld in onze ogen is toch wel Genesis 1:25-26. Zo zegt 1:25 'En God schiep dieren naar zijn soort (de mens dus)'. 1:26: 'en toen schiep God de mens, die regeerde over alle vissen en het vee'. Dat zijn dus twee regels achter elkaar.

Nog een mooi voorbeeld is dat volgens het Oude Testament Elijah naar de hemel is gestegen, en volgens Johannes nota bene niemand naar de hemel kan stijgen. Wij vragen ons oprecht af waar kindeke Jezus uithangt op dit moment. Een laatste voorbeeld, weer een prachtig eigenlijk. Volgens Samuel 6:23 heeft Michal, dochter van Saul geen kinderen; Samuel 21:8 beweert dan weer dat Michal vijf zonen heeft. En op dat boek is dus het gedachtegoed van de paus gebaseerd. Jongens toch.

Zoals we al genoeg gezegd hebben, u kan ons volgen op Facebook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten