woensdag 13 februari 2013

'Week'overzicht: 27/1 tot 13/2

U kan er uw klok op gelijk stellen: zeven verschenen blogposts en huppa een 'week'overzicht! Zo ook vandaag. We moeten wel toegeven dat het akelig stil is gebleven rond alle zaken waarover we bericht hebben, dus we gaan hier een beetje moeten improviseren.


WK veldrijden
-
Het WK veldrijden heeft 1 446 066 kijkers gelokt.
- Dat dat veel is, gaan wij niet ontkennen. Desalniettemin vragen wij ons toch af hoeveel van die kijkers gewoon uit luiheid (Verder dan één ga ik ni zappen zulle) hebben gekeken.
- De kijkcijfers van Vier bevestigen dat. Met Man en Macht haalt zo bijvoorbeeld slechts 688.000 kijkers; Scheire en De Schepping 389.000 kijkers.
- Nu willen wij hier toch eens danig aan de oren van TV-kijkend Vlaanderen trekken. Dat zit dan te klagen dat ze de herhalingen van F.C. De Kampioenen kotsbeu zijn, maar wanneer er dan eens iets deftig komt, zijn ze te lui om naar Vier te gaan.
- Maar dat de mensheid niet zo verstandig is, dat hadden wij al langer door.

De Paus
- Zo blijkt de Paus toch nog een pak populairder te zijn dan wij dachten. Gisteren heeft onze favoriete krant daar maar liefst veertien pagina's aan gewijd (pun intended).
- Iedereen hamerde er maar op wat voor een verrijking deze paus was voor onze wereld.
- Wij hebben klaarblijkelijk in een andere wereld geleefd.
- Enfin,
- Vandaag is het homohuwelijk goedgekeurd in de Assemblée Nationale van Frankrijk!
- De Paus liet weten 'dit een gevaarlijk precedent te vinden' en feliciteerde 'de Noord-Koreanen met hun geslaagd experiment'.
- Dit is uiteraard niet écht zo, maar u snapt ons punt. Indien niet, dan moet u het tweede citaat nog maar eens lezen uit ons vorig bericht.

De NMBS

- Het waren twee weken zonder al te grote schandalen en klachten bij de NMBS.
Update: Het was te mooi om waar te zijn. Vandaag raakte bekend dat de levering van 305 treinstellen on hold wordt gezet omdat er teveel kinderziektes zijn.

- Zelfs de hetze rond de Fyra is zowat gaan liggen. De NMBS komt vanaf 18 februari namelijk met een vervangaanbod tussen Den Haag en Brussel, met het aanzienlijke aantal van twee treinen per dag per richting.
- Als u uw trein mist, kan u dus best een hotelkamer boeken.
- De klassieke reisroute inclusief overstap in Antwerpen en Roosendaal blijft echter behouden, zo stelde Bart Crols ons gerust.
- Tot medio maart is dat, want vanaf dan zal de frequentie tussen Den Haag en Brussel stijgen tot een hallucinant acht keer per dag per richting, dat is dus om de twee uur grosso modo, en dan kan u het vergeten via Roosendaal.

Pascal Smet
 - Twee weken geleden nog bekritiseerd door de Vlor, maar Pascal Smet is weer volop wilde ideeën aan het poneren zonder daar over na te denken.
- Gevolg: zijn plan voor loopbaanbegeleiding werd vorige week dan weer afgeschoten door de vakbonden.
- Geen nood, een nieuwe week, een nieuw plan. Vandaag is namelijk bekend geraakt dat Smet zich afvraagt waarom de onderwijshervorming in 'Canada wél lukt en werkt en hier niet'.
- We kunnen het niet helpen, maar zien nu echt een snotterend mannetje, gefrustreerd omdat hij geen vleeseke krijgt van de madam van den beenhouwer.
- Hoe dan ook, volgens Smet is de oplossing simpel: "We moeten het niveau niet verlagen, nee, we moeten het verhogen in het middelbaar".
- Op het gevaar af arrogant te klinken: Dat konden wij ook wel bedenken, en vermoedelijk zijn wij tevreden met een kleiner loon. Hoewel. Als Smet al het loon verdient dat hij nu krijgt, dan verdienen wij wel het dubbele ervan menen wij. Al was het maar omdat wij het idee hebben dat het niveau in het lager onderwijs ook omhoog moet.

De politieke situatie in Antwerpen

- Jammer genoeg waren het wél twee weken vol: "En jullie zijn stout!", "maar nee, jullie zijn stout" in Antwerpen.
- Het regenboog T-shirt was nog niet verteerd of daar was er het vreemdelingenloket.
- Maar ons goed voornemen indachtig, gaan wij daar niet verder op in.
- Wij vragen ons toch af hoe getroebleerd Patrick Jansens ondertussen is.
- Zeer, zo blijkt, want toen wij hem maandag in een wetenschappelijke boekhandel gespot hadden, zag hij er niet zo goed uit.
- Die mens heeft het natuurlijk ook niet gemakkelijk. Dat verliest de verkiezingen, dat ziet dan dat een groot aandeel van de stemmen voor zijn stadspartij eigenlijk voor tsjeven waren, die beloven dat ze Janssens niet zullen laten vallen en dat uiteindelijk toch wel doen.
- Dan mag je al eens wenen op de schouder van Géne Bervoets, hoewel dat toch van weinig goede smaak getuigt.
- Dan is zelfs Annemie Turtelboom een verstandigere keuze.
- Nee, dat gaat er nu ook wel over.
- Aan de Vrouwenraad: it was a joke.

Over de vrouwenraad gesproken
-
Nu we het toch over de vrouwenraad hebben, kunnen we evengoed een bruggetje maken naar het dossier over seksisme dat een week geleden in De Standaard stond.
- In tegenstelling tot wat u denkt en wat wij hopen, worden wij trouwens niet betaald door eerdergenoemde krant.
- In dat dossier, dat uitblonk in weinigzeggende waarheden, ging het onder andere of de kledij van een vrouw bepaalt of ze al dan niet een slet is.
- Enfin, niet met zoveel woorden, maar daar kwam het wel op neer. We vonden het persoonlijk best amusant in hoeveel bochten de zelfverklaarde specialisten zich wrongen:
Natuurlijk mag een vrouw dragen wat ze wil, dat is vanzelfsprekend. Maar, ja, je moet het nu ook niet gaan zoeken e, zo rondlopen in bepaalde wijken in Brussel.
-
Woorden van Eva Brems, en dat durft zich dan overtuigd feministe noemen.
- Zoals wij eerder al gezegd hadden: feminisme in België verdient beter.
- And with that bombshell, we're out.

Geen enkel bericht missen? Volg ons op Facebook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten