zaterdag 2 februari 2013

WK veldrijden

Soms hebben wij een heel grote drang om tegen bepaalde mensen te zeggen "Ziedet wel, we hadden het zien aankomen, ge had beter naar ons geluisterd!". Maar nee, de VRT wist het weer beter. We overlopen even tot welke vodden dat dit weekend heeft geleid.


U herinnert zich ongetwijfeld nog onze tirade over de nutteloosheid van Op12 met betrekking tot het WK veldrijden. Goed, de storm was dan gaan liggen voor een tijdje, maar gisteren kwam er dan het nieuws dat het WK veldrijden een dag vervroegd wordt wegens het dreigend overstromingsgevaar. Wat ertoe leidt dat het WK veldrijden op dezelfde dag valt als de Superbowl in Amerika, wat weer een ongelooflijk andere grote stommiteit is, maar deze keer één waar de VRT geen schuld in treft.

Desalniettemin zitten ze bij de VRT met een probleem; aangezien het WK oorspronkelijk op zondag gepland was, hadden ze hun programmatie daarnaar omgezet, zodat er op Eén een mooi gat was om dat integraal uit te zenden. Nu, voor zaterdag was er wel een heel schema opgesteld, zowel op Een als op Canvas (behalve Op12 daar was een gat in het zendschema, onthoud u dat even goed).

Aangezien het argument vorige week was dat 'het WK al ingepland was in het zendschema' en dat daarom het WK op één wordt uitgezonden, hadden wij dan ook logischerwijze dat, nu het WK op een moment komt dat het niet ingepland is in het zendschema, we het zouden kunnen volgen Op12. Dat is logisch, want daar is het toch maar testbeeld en zit het niets in de weg.

Nu weten wij niet wat het is bij de VRT, maar een werkend brein is blijkbaar geen vereiste voor een vast contract daar. Conflicten met het zendschema her en der. Wordt Op12 gebruikt vandaag? Nee, zeg, waarvoor is dat nu weer nodig? Nee, de VRT heeft besloten, om het voor de VTM-kijkende medemens zeer eenvoudig te maken. Of ge nu wilt of niet, Canvas of Eén, het WK zal op brutale wijze door u strot geramd worden!

Jamaar, ik had gepland om vanavond naar Dieren in Nesten te kijken, werpt u nu op? Dikke pech jong, venten in de modder dat krijgt u! Jamaar, de VRT ging ervoor zorgen dat er geen programma's gingen sneuvelen? Het is ontroerend dat u nog in het woord van de VRT geloofde, maar we raden u toch aan dat nooit meer te doen. We willen toch een suggestie doen aan Ingrid Lieten, om eens een mailtje naar de VRT te sturen, en daarin het woord 'prioriteiten' te vermelden. Aangezien u blijkbaar ook wel fan bent van 'teflon' en 'beton', mag u deze woorden uiteraard ook op zo'n plastisch mogelijke wijze gebruiken.

Goed, dat WK veldrijden, dat hadden we nog wel zien aankomen dat daar vodden van gingen komen, maar deze week heeft de VRT, en dan in het speciaal de ploeg van Terzake, een nieuw hoogtepunt bereikt. Enfin, dieptepunt. Het was een speciale aflevering van Terzake, over de toestand in Syrië. Die uitzending stond aangekondigd als een 'serene wijze om stil te staan bij de slachtoffers.'

Dat was buiten onze favoriete VRT-journalisten gerekend. Iemand, we hebben geen idee wie, maar het kan bijna niet anders dan Tim Pauwels geweest zijn, was namelijk op het zo genant dat het eigenlijk lachwekkend werd, idee gekomen om ook eens wat voorstanders van president Assad in de studio uit te nodigen.

Zoals u weet is Assad een doorgedraaide gek, voor wie mensenrechten een vodje papier zijn waarmee je even je neus kan snuiten, en dan drukken wij ons nog proper uit. Nu goed, een man in Terzake: "President Assad heeft de steun van het volk." Lieven Verstraete, met meer begrip dan voor een uitspraak van Wouter Van Besien: "Uhu, ja.". Nog wat meer van onze man in Terzake: "Jullie sturen rebellen naar Syrië." Lieven Verstraete: "Het is toch wel een beetje een controversieel standpunt, denk ik?". You don't say, Lieven, you don't say.

Nu moest, en wij nemen het in geen geval op voor Filip Dewinter laat dat duidelijk zijn, maar stel je nu eens voor dat hij dat zou zeggen. Lieven Verstraete zou spontaan, ongetwijfeld met de hulp van Kathleen Cools, hem met fakkel en riek uit de studio verjagen. Een terechte reactie, absoluut, maar doe dat dan ook met deze man! Maar nu? Amper een vuiltje aan de lucht.

Nu vragen wij ons toch af hoe het mogelijk is dat een TV-programma dat doorgaans subjectiever is dan het partijweekblad van het Vlaams Belang, neen nu overdrijven we wel een beetje, er in slaagt om juist op dit moment bijna té objectief te zijn. Zelfs Poetin, notoir mens met een vijs los, veroordeelde Assad. Poetin, verdorie!

Lieven Verstraete: "Een beetje controversieel, nee?"

Zucht. De VRT toch.
Onze dank gaat uitdrukkelijk uit naar De Standaard, omdat zij deze schandalige uitzending publiek aan de kaak gesteld hebben, lees dat artikel hier.

Geen enkel bericht missen? Volg ons op Facebook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten