zondag 6 januari 2013

Het Brits tienermeisje

Tegenwoordig merken we dat er meer en meer mensen het gedrag beginnen te vertonen van een Brits tienermeisje. Uiteraard is dit geen positieve evolutie. Met het oog op het uitdunnen van uw kennissenkring, hebben we enkele typische kenmerken van Britse tienermeisjes opgesomd. Wanneer u iemand kent die aan vier of meer van onderstaande criteria voldoet, raden we u aan om erg waakzaam te zijn. Indien u zelf aan vijf of meer van deze criteria voldoet, is het hoog tijd om uw levensstijl te herevalueren.

Signaal 1:
Het Brits tienermeisje verandert voortdurend haar profielfoto op sociale netwerksites zoals Facebook. Dit is natuurlijk om anderen te laten zien hoe mooi je bent en hoe graag je jezelf in de kijker zet. Een duckface opzetten doet je Brits-tienermeisje factor verdubbelen.

Signaal 2: Wanneer je praat, laat je de klinker van de lettergreep waarop de nadruk ligt, extra lang klinken. Zo wordt het woord 'zalig' niet als dusdanig uitgesproken, maar wel als 'zaaaaa(...)aalig'.
Wanneer je mailt of chat, geef je dit aan door ofwel de toets extra lang in te drukken, ofwel een accent op de klinker te plaatsen, 'zalig' wordt dan 'zálig'.

Signaal 3: Je toont je verontwaardiging op de volgende manier: Je slaagt je hoofd naar achter, maakt een minachtend geluid en slaakt een diepe zucht. Ondertussen kijk je even supersonisch snel met je ogen naar boven.

Signaal 4: Om je desinteresse te tonen, draai je langzaam edoch zeer ostentatief met je ogen. Na afloop van deze actie slaak je wederom een diepe zucht.

Signaal 5: Je verwondering toon je niet door droogweg 'ah tiens' te zeggen, maar wel door de woordgroep 'Oh My God' met de nodige zin voor dramatiek uit te spreken. Dit houdt in dat je de 'o' in 'Oh' en 'y' in 'my' extra lang aanhoudt. Daarenboven laat je een dramatische pauze van pakweg twee seconden tussen elk woord.

Signaal 6: Je favoriete woord(groep)en zijn: 'Like', 'you know', 'whatever' en 'totally'. Een zin die je sowieso vanbuiten moet leren is: "And I was totally like, you know, whatever'. Voor extra bonuspunten spreek je 'whatever' uit als 'whatevah'.

Signaal 7: Inconsequent gedrag vertonen is een must, dat betekent dat je vandaag beste vriendjes moet zijn met de persoon die je gisteren nog 'bitch' noemde, en de persoon die je gisteren uitgekafferd hebt als ware het een ontrouwe hond, moet binnendoen.
Wanneer je deze persoon dan nog het lief is van je beste vriend(in), mag je je score tot nu verdriedubbelen.

Signaal 8: Doe nooit wat je zelf denkt dat goed is, maar altijd wat de meest populaire persoon zegt dat het beste is.

Geen enkel nieuw bericht missen? Volg ons op Facebook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten