zaterdag 26 januari 2013

Het nieuws uit Het Laatste Nieuws

Aangezien een leven vol maatschappelijk relevant nieuws ook niet alles is, presenteren wij vandaag voor u het nieuws uit Het Laatste Nieuws. We zijn even benieuwd als u.

Openen doen we met een positieve noot, namelijk de verrassende voordelen van het koude weer. Zo verbrandt koud weer meer calorieën. Dat gebaseerd op een onderzoek bij - u houdt het echt niet voor mogelijk - 6 (we schrijven het even voluit: zes, anders denkt u dat we een cijfer of twee zijn vergeten) gezonde mannen. In hetzelfde artikel maakt de krant ook gewag dat het koud weer ons meer doet genieten van warme dagen. We kunnen ons vergissen, maar dat zulk een logica in een krant moet staan is ons een raadsel. Naar 't schijnt zou 100 % van de scheidingen een gevolg zijn van een huwelijk, en wordt je ouder hoe meer je verjaardagen je hebt en dat er bij de meeste mensen die in het ziekenhuis liggen, iets mis hebben met hun gezondheid. Dat laatste hebben we echter alleen maar van horen zeggen.

Spreekt u overigens gerust van geluk dat het niet woensdag is vandaag, want dat is naar verluid de slechtste dag voor ons uiterlijk, zo blijkt uit een studie die alleen Het Laatste Nieuws waard vond om te publiceren. Een beetje nuancering is, altijd bij HLN, wel op zijn plaats. Het gaat hier om resultaten uit een enquête afgenomen bij 1500 Britse vrouwen en daarvan zou tien procent zeggen dat woensdag de dag is waarop ze er het slechtst uitzien. Nu menen wij dat er zeven dagen in een week zijn, en dat dus woensdag het meest voorkomende antwoord moet zijn op de vraag 'Op welke dag ziet u er niet uit?' maar dat is hier niet het geval. Er is immers nog 90 % van de antwoorden te verdelen over zes dagen. Een bezwaar voor HLN? Welnee! Dat het onderzoek is uitgevoerd door een producent van schoonheidsmiddelen maakt de resultaten er ook niet betrouwbaarder op. Ondertussen vragen wij ons af of ook mannen tot de doelgroep van Het Laatste Nieuws behoren.

Al wie van plan is om zijn partner te bedriegen, volg dan even volgende goede raad. De meeste kranten zouden dit op z'n minst een beetje verwerpelijk vinden, zélfs Het Nieuwsblad, maar Het Laatste Nieuws is niet te beroerd om u nog wat te helpen met uw snode plannen. Een gsm is namelijk hét middel waarmee uw partner ontdekt dat u hem of haar bedriegt. 'Wees zo slim om geen sporen na te laten.' Dank u, HLN voor deze wijze goede raad waar we zelf nooit hadden opgekomen.

Deze drie artikels waren, jammer genoeg, nog de meest deftige.
In sneltempo geven we u enkele headlines weer waarvan we het artikel zelfs niet willen lezen, en u bijgevolg ook niet: 'Kanye West twittert weer'; onze mond viel open van verbazing. 'Jacky Lafon danst Gangnam Style'; we gaan vermoedelijk vijf nachten niet kunnen slapen met de gedachte alleen al, 'Katie Holmes gaat rechten studeren'; we zijn blij voor haar!  En, onze persoonlijke favoriet, 'Kourtney Kardashian spuit moedermelk over Kim'. We zijn een beetje in de war en gaan ermee stoppen, want we kunnen het niet meer aan. Hoog tijd om volgende keer het onderwijsdebat te openen.

300.000 lezers per dag. De Tijd: 50.000 per dag, op een goede dag. Ons geloof in de mensheid? Ondertussen zo goed als onbestaande.

Geen enkel bericht missen? Volg ons op Facebook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten