donderdag 10 januari 2013

Piers Morgan

We geven het niet graag toe over iemand anders dan onszelf, maar Piers Morgan is een geniaal man. U weet wel, Morgan, CNN-journalist, redelijk onbekend, tot hij plots zich nogal sterk uitlaatte tegen de wapengekke Amerikanen (genre 'laat ik mijn elf-jarige dochter een machinegeweer cadeau doen') en daardoor een petitie lanceerde die ervoor pleitte om Piers Morgan uit het land te zetten.

De commotie is allemaal ontstaan nadat Piers het hoofd van de lobbygroep Gun Owners of America, Larry Pratt, had geïnterviewd op CNN. Zoals u weet, is CNN nog min of meer de meest neutrale en objectieve nieuwszender die de Verenigde Staten rijk is, hoewel dat nog altijd niets wil zeggen. Soit, CNN is minder erg dan Fox News, laat het ons daarop houden.

Wanneer Morgan dan aan Pratt vroeg hoe hij het toenemende wapengeweld een halt ging toeroepen, stelde die laatste, tot grote consternatie van Morgan, dat dit alleen maar kan door meer mensen wapens te geven. We willen u deze letterlijke quote niet onthouden: "We need more good guys (wijsvinger priemt in de lucht) with a gun, than bad guys with a gun."

Morgan, even aan de grond genageld, keek verbijsterd, maar vond dan snel zijn journalistieke professionaliteit terug. Deze keer hebben we gekozen om het ietwat verbloemder te citeren dan Piers het deed: "Wat ben jij toch een oen! Ik kan niet begrijpen dat iemand zo dom is!" Wij dachten eerlijk gezegd dat zo'n uitlatingen alleen voorkwamen bij onze vakpers. Wij verwijzen hierbij graag naar de beruchte Vlaams Belang aflevering van de Kruitfabriek die bij vlagen de meest hilarische televisie ooit opleverde.

Enfin, het moet niet gezegd zijnde: heel de wapenlobby in de VS boos. Een zekere Alex Jones richtte een petitie op met als doel, we zijn hier doodserieus want zouden zelf zoiets nooit kunnen verzinnen, Piers Morgan gedeporteerd te krijgen. Meteen vroegen wij ons af of we zoiets niet zouden kunnen opstarten voor Vadderke, maar gelukkig primeerde al snel ons gezond verstand. Wat niet van een honderdduizendtal Amerikanen gezegd kon worden, getuige het succes van de petitie tot op heden. Onwillekeurig stellen we ons dan de vraag hoeveel van de Amerikanen die kunnen lezen die petitie hebben getekend, maar wederom slikken we die al snel in, want voor je het weet krijgen we zelf nog een petitie op ons dak.

Maar nu komt het moment waarop Piers bewijst wat voor een geweldig strateeg hij is, enkele dagen geleden nodigde hij Jones uit in zijn eigen avondshow op CNN. Vergeet wat we zonet zeiden over de meest hilarische televisie ooit en bekijk het interview - nu ja, eenzijdig gesprek - tussen Morgan en Jones: 


Als u nog meer moois wilt zien, is er ook nog een tweede deel, maar het eerste deel geeft de essentie onrustwekkend goed weer. Nu ja, voor miljoenen kijkers (enfin, we gaan daar van uit, het zou triestig zijn voor CNN moest het niet zo zijn) bewijst Alex Jones wat voor een speciaal figuur is. Het enige doel van Morgan was ongetwijfeld aan kijkend Amerika te laten zien wat voor, we durven niet eikels zeggen maar bedoelen het wel, uilskuikens pro meer wapens zijn.

Maar als u dacht dat Morgan daarmee al zijn troeven had uitgespeeld, had u het mis. In het tweede deel van het interview vraagt hij, bewonderenswaardig nonchalant, aan Jones wie de schuldigen waren achter 9/11. Voor u het weet, zit u naar een geweldige complottheorie te luisteren, getekend wacky Jones. Morgan besluit na een kwartier dat het genoeg is geweest, rondt droogjes af met 'This is the man who wants to deport me out of the country." en doet inwendig een vreugdedansje. Op de achtergrond horen we nog wat 'It was the Bush administration who blew up the building'. We verwachten dat de mannen in witte jassen elk moment kunnen binnenstormen.

Best een snuggere man, die Morgan. Weldenkend Amerika mag hem dankbaar zijn.

Geen enkel bericht missen? Volg ons op Facebook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten