zondag 20 januari 2013

Hoge hakken

Het is u ook ongetwijfeld al opgevallen; vrouwen in politieseries dragen quasi altijd hoge hakken. Nu kunnen wij er niet over meespreken, maar we denken toch dat dat niet zo praktisch kan zijn om een verdachte te achtervolgen op hoge hakken. Waarom dragen ze die dan? We gaan op onderzoek uit!


Het is ons toch een groot raadsel waarom vrouwelijke detectives hoge hakken moeten dragen in tv-series. Pas op, voordat sommige fanatiekelingen (hmm, volgens Word is fanatiekelingen geen correct woord, zij raden mij uitslovers aan.. De ironie is amper te vatten.) onder jullie ons nu het verwijt onder de neus schuiven dat we moeten weten dat een serie niet moet overeen komen met de realiteit, we weten dat we niet alles wat op tv komt moeten geloven als waar. Echt waar. Een regel die je best ook met Het Nieuws op VTM zou toepassen overigens. Maar goed, voor één keer was het eens niet te bedoeling ferm de draak te steken met de populaire mediavormen, dus we zullen het hier maar bij laten.

Maar waarom dan die hoge hakken? Is het misschien om een vrouwelijke detective iets sexy mee te geven, omdat zij anders al snel als hard, nors en onsympathiek overkomen? Dat kan. Maar waarom dan ineens de detective niet in een minirokje en een nauw aansluitend topje waar haar boobs goed tot haar recht komen steken? Om de vrouwelijke kijkers niet te schofferen wellicht? Verdorie, we zijn amper begonnen met schrijven en we hebben de vraag hier al zo goed als beantwoord.  U bent natuurlijk niet naar hier gekomen om slechts een inleiding en twee alinea’s te lezen, u verwacht meer. En terecht, anders kan u net zo goed Het Laatste Nieuws kopen. Oeps, nu doen we het weer.

Laat het ons anders eens hebben over het waarom van die hoge hakken. Wat vinden mannen er zo sexy aan? We moeten u wel waarschuwen dat we dikwijls nogal enthousiast kunnen zijn over dit soort onderwerpen. We hebben zo ooit eens een artikel willen schrijven over de verhouding tussen het sluttiness-gehalte (in het Engels klinkt het toch iets minder grof, n'est-ce pas?) van een vrouw en de diepte van haar decolleté, maar we zijn nooit verder gekomen dan een honderdtal keer ‘boobies’ te typen. Pas op, één van de leukste namiddagen uit ons leven, daar niet van.

Hoe dan ook, het is een redelijk algemeen aanvaard gegeven dat mannen vrouwen met lange benen aantrekkelijk vinden. Met behulp van het dragen van een hoge hak zorgt het optisch bedrog er voor dat de benen van de dame in kwestie langer worden. Een effect dat eveneens bekomen wordt door het dragen van laarzen, ongeacht of ze nu een hoge hak hebben of niet. Vrouwelijke lezers, niet dat we verwachten dat die er nog zijn na ons Auwch-artikel, pas trouwens op met laarzen, je wilt niet dat mensen denken dat je tot de adult entertainment sector behoort. Tenzij u tot de adult entertainment sector behoort natuurlijk.

Daarnaast zorgen ze ervoor dat vrouwen hun rug wat meer gebogen houden, wat ertoe leidt dat hun achterwerk wat meer uitsteekt langs achter en hun borsten wat meer langs voor. Volgens een onderzoek uitgevoerd door één of andere mens die te veel tijd had, is dit de nummer één reden waarom mannen vrouwen met hoge hakken zo sexy vinden.

Naar 't schijnt zou Nicolas Sarkozy omtrent deze materie wel een andere mening hebben.

Geen enkel bericht missen? Volg ons op Facebook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten